Σάββατο 28 Μαΐου 2016

O Π.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΡΟΕΒΛΕΨΕ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟ ΚΑΙ ΤΑΧΘΗΚΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΗΣ ΞΕΝΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ

Συνέντευξη στην ΕΡΑ Σπορ 101,8 παραχώρησε την Παρασκευή 27/5 ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών και μέλος της Ε.Ε. της ΕΠΟ, Π. Δημητρίου, με αφορμή την παραίτηση από τη θέση του Γ’ Αντιπροέδρου και τη σύμπλευση με την παράταξη που θα διεκδικήσει τις εκλογές στην ομοσπονδία κόντρα στην υποψηφιότητα Γκιρτζίκη.

Τάχθηκε υπέρ των ξένων διαιτητών, χαίρετησε τις πρωτοβουλίες του κ. Κοντονή, επεσήμανε ότι πάντα υπήρχε μικρός επηρεασμός στην ΕΠΟ από εξωθεσμικούς παράγοντες και δήλωσε αισιόδοξος για νίκη στις εκλογές.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Δημητρίου, υποστήριξε:
Για την παραίτησή του από τη θέση του Γ’ Αντιπροέδρου της ΕΠΟ: «Ο θόρυβος δημιουργήθηκε από τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΠΟ. Από την στιγμή που είχα αποφασίσει να είμαι απέναντί του δεν μπορούσα να μείνω. Ειχα παραιτηθεί από τον Γενάρη, αλλά μου είχε πει να μείνω. Η παραίτησή μου ήταν συνειδητή επειδή έχω αποφασίσει να συμπλέυσω με την παράταξη που αποτελεί την αντιπολίτευση στη διοίκηση. Δεν συμφωνώ με πολλά που γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο έχει πρόβλημα αξιοπιστίας. Δεν παραιτήθηκα μόνο επειδή η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός, που ανήκουν στην ΕΠΣ Αθηνών στηρίζουν την επονομαζόμενη "αντιπολίτευση", αλλά κυρίως για την κατάσταση που επικρατεί στο ποδόσφαιρο. Να δώσω ένα παράδειγμα: «Έφαγαν» πέντε διεθνείς διαιτητές. Ο Παππάς και ο Τριτσώνης είναι από την ΕΠΣ Αθηνών. Δίνω συγχαρητήρια στον Τριτσώνη που αποχώρησε. Το ίδιο έπρεπε να κάνουν το ίδιο και οι άλλοι τέσσερις. Πως γίνεται ο Παππάς να μην κάνει για διεθνής και να διευθύνει ντέρμπι; Ρώτησα στο ΔΣ της ΕΠΟ τους λόγους για τους οποίους φαγώθηκαν οι δύο Αθηναίοι διαιτητές και δεν πήρα καμία απάντηση. Ο έλεγχος της διαιτησίας έχει εκχωρηθεί στο πρόεδρο της ΚΕΔ».
Για την  συμμετοχή του στην υπάρχουσα διοίκηση και την κριτική που ενδέχεται να του ασκηθεί περί προηγούμενης ταύτισης με αυτήν: «Η ΕΠΣ Αθηνών δεν είχε εκπρόσωπο στην ΕΠΟ εδώ και πολλά χρόνια. Γι’ αυτό συμμετείχα στο ψηφοδέλτιο του κ. Σαρρή».
Για τη εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Είναι ικανοποιημένος ο κόσμος με όσα γίνονται στο ποδόσφαιρο; Δεν αρχίζουν και δεν τελειώνουν αγώνες. Σας άρεσε που ο τελικός έγινε χωρίς θεατές; Είμαι απογοητευμένος. Δεν υπάρχει αξιοπιστία. Για την καλυτέρευση του ποδοσφαίρου θα πρέπει να βρεθεί κοινή συνισταμένη μεταξύ όλων των ΠΑΕ της Super League. Να συμφωνήσουν από τον Ολυμπιακό μέχρι την τελευταία επαγγελματική ομάδα».
Για όσους λένε ότι ακόμα κι αν ανατραπεί η υπάρχουσα κατάσταση, δεν θα αλλάξει τίποτα στο ποδόσφαιρο: «Πιστεύω ότι όσοι μετέχουν στην κίνηση που γίνεται θέλουν να αλλάξει η ΕΠΟ και να φτιάξει το ποδόσφαιρο. Δεν θέλουν το ίδιο καθεστώς. Αν αντιληφθώ κάτι τέτοιο θα παραιτηθώ. Με την άποψή μου ταυτίζονται και πρόεδροι άλλων Ενώσεων».
Για το αν υπάρχει επηρεασμός στην ΕΠΟ από «εξωθεσμικούς» παράγοντες: «Πιστεύω ότι υπάρχει ένας μικρός επηρεασμός. Πάντα υπήρχε. Τώρα γίνεται μία προσπάθεια για να μην υπάρχει. Αν δω το αντίθετο δηλώνω ότι θα παραιτηθώ».
Για την τοποθέτηση τακτικών δικαστών στα δικαστικά όργανα της ΕΠΟ: «Νομίζω ότι η έκδοση αποφάσεων από τους τακτικούς δικαστές ήταν μία σωστή απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού. Τον συγχαίρω δημόσια. Εδώ και 40 χρόνια κανείς δεν την είχε πάρει».
Για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην ΕΠΟ: «Πρέπει να υπάρξει περικοπή δαπανών και τα έσοδα να πηγαίνουν στις περίπου 20 μικρές Ενώσεις. Αν πάρουμε τη διοίκηση, αυτό θα πραγματοποιηθεί».
Για την στάση της ΕΠΣ Αθηνών στην ΓΣ της ΕΠΟ τον Ιούνιο: «Η ΕΠΣ Αθηνών θα καταψηφίσει τον διοικητικό απολογισμό. Θα είμαι στην συγκέντρωση της αντιπολίτευσης στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα (σ.σ. 30/5)».
Για την ειρωνική τοποθέτηση Γκιρτζίκη ως προς τη διαδικασία επιλογής του υποψηφίου προέδρου που θα στηρίξει η αντιπολίτευση: «Είναι λάθος η ειρωνική τοποθέτησή του. Θεωρώ ότι είναι δημοκρατικό ο επικεφαλής της παράταξης να προκύψει απ’ όσους καταψηφίσουν τον απολογισμό της Ομοσπονδίας».
Για το αν θέσει εαυτόν στην κρίση των Ενώσεων για να είναι υποψήφιος πρόεδρος: «Αν με θέλουν οι άλλες Ενώσεις, δεν θα πω όχι. Νομίζω πώς οι Ενώσεις πρέπει να υποδείξουν και να ψηφίσουν αυτόν που θέλουν».
Για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ: «Θα πρέπει να έχει ήθος, εμπειρία και να απασχολείται καθημερινά με την Ομοσπονδία. Πρέπει να είναι έμμισθος. Να παίρνει τουλάχιστον 2.000-3.000 ευρώ. Δεν μπορεί η θέση να είναι ερασιτεχνική. Δεν γίνεται κάποιος να απασχολείται καθημερινά και να μην πληρώνεται».
Για τη διαφωνία ΕΠΟ-Κοντονή για την Επιτροπή Δεοντολογίας: «Ο Υφυπουργός έχει απόλυτο δίκιο. Δεν γίνεται η Επιτροπή Δεοντολογίας να μην μπορεί να διερευνήσει αδικήματα που έγιναν το 2012 ή το 2013».
Για τις εκλογές της ΕΠΟ: «Θα είναι ντέρμπι οι εκλογές, όμως από την εμπειρία μου πιστεύω ότι είμαστε κοντά στη νίκη».
Για τη διαιτησία: «Δεν μου αρέσει όπως λειτουργεί. Η ΚΕΔ και ο πρόεδρος της έχουν όλες τις αρμοδιότητες. Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος αξιολόγησης και ορισμού των διαιτητών. Να έχουν λόγο στη διαιτησία και οι Λίγκες».
Για το πώς κρίνει την τωρινή διοίκηση της ΕΠΟ: «Δεν έχει πετύχει. Πως είναι δυνατόν να είναι πετυχημένη από την στιγμή που υπάρχει καχυποψία. Εγώ αν υπήρχαν ψίθυροι, καχυποψία και διαμαρτυρόταν έστω η μία ομάδα, πριν από ένα ντέρμπι που θα έκρινε έναν τίτλο, θα έφερνα ξένους διαιτητές».
Για το εκλογικό σύστημα: «Πρέπει να διευρυνθεί το εκλογικό σώμα. Να ψηφίζουν όλα τα μέλη των ΔΣ των Ενώσεων. Έτσι θα αντιπροσωπεύεται όλο το ποδόσφαιρο. Είμαι κατά της απλής αναλογικής. Είναι απαγορευτική για το ποδόσφαιρο».  

Για το αν γνωρίζει ότι στελέχη της ΕΠΟ αμοίβονται με 10.000 ευρώ το μήνα, όπως κατήγγειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού, αφού υπήρξε ταμίας της ΕΠΟ για δύο μήνες: "Δεν θα ήθελα να μιλήσω γι' αυτό...".

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου