Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

...ΠΑΡΤΕ ΣΑΚΚΟΥΛΕΣ ΟΥΤΕ 30 ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΑ 60 ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΣΑΝΑ Η ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Πέρασαν πάνω από τέσσερα χρόνια από τότε που η Πολιτεία επιχορήγησε τα αθλητικά σωματεία. Η υπόσχεση του πρώην υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού για ποσό έμεινε απλή εξαγγελία, επειδή έγινε στο τέλος του έτους, με την αιτιολογία ότι δεν μπορούσε να μπει στον προϋπολογισμό του 2015.
Την Τρίτη 20 Ιανουαρίου η ΓΓΑ είχε ανακοινώσει: «Στο πλαίσιο εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2015 και αφού ολοκληρώθηκαν οι σχετικές διαδικασίες, λόγω λήξης του οικονομικού έτους του 2014, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού προχώρησε εκ νέου στη δέσμευση του ποσού των 1.434.100 ανά ΕΠΣ για την ενίσχυση των ποδοσφαιρικών σωματείων της χώρας. Οι δεσμεύσεις ήδη αναρτώνται στον ιστότοπο ΔΙΑΥΓΕΙΑ προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την έκδοση των σχετικών αποφάσεων για την εκταμίευση των επιχορηγήσεων».
Όλα αυτά μέχρι χθες. Ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής μοίρασε τρελά λεφτά, συνολικά 100.000 ευρώ, καθώς κάθε σωματείο μπορεί να μην πάρει ούτε 20 ευρώ! Οι κωδικοί των σωματείων είναι 6.200, τα ενεργά είναι πάνω από 5.000 και μια απλή διαίρεση αρκεί για να αποτυπώσει την κατάσταση.
Παράλληλα χθες με την ανακοίνωση της κατανομής των πιστώσεων από την ΓΓΑ επιβεβαιώθηκε ότι οι ποδοσφαιρικές ενώσεις παραμένουν οικονομικά αποκλεισμένες από την Πολιτεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου