Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

ΚΛΗΡΩΣΗ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΒΑΤΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΑΝ Η ΕΘΝΙΚΗ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΥΑΤΟ ΤΗΣ

Φόβος για το χειρότερο δυνατό σενάριο υπήρχε μετά την απογοητευτική εικόνα της Εθνικής ομάδας στα προκριματικά του Euro 2016, που έχει ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό και την κατρακύλα στην γενική παγκόσμια κατάταξη.
Η κληρωτίδα όμως μας… έκλεισε το μάτι και τηρουμένων των αναλογιών ανοίγει το δρόμο για την πρόκριση της «γαλανόλευκης» στο Παγκόσμιο Κύπελλο, που θα διεξαχθεί στη Ρωσία το 2018. Αρκεί βέβαια να θυμηθεί το καλό της πρόσωπο και όχι ό,τι παρουσιάζει από τα γήπεδα της Βραζιλίας και μετά.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ξεκινώντας από το τρίτο γκρουπ δυναμικότητας απέφυγε από τα... μεγαθήρια και τελικά θα αντιμετωπίσει στον 8ο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ το Βέλγιο, τη Βοσνία, την Εσθονία και την Κύπρο.
Όπως γίνεται αντιληπτό, η Εθνική μας βρίσκεται σε όμιλο με πέντε ομάδες και μόνο η πρώτη θέση οδηγεί απευθείας στα τελικά του Παγκοσμίου. Η δεύτερη θέση συνεπάγεται διπλούς αγώνες μπαράζ.
Ωστόσο, το ενδιαφέρον της κλήρωσης, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (25/7) στην Αγία Πετρούπολη, δεν περιορίζεται αποκλειστικά στην Ελλάδα. Συνολικά 52 ομάδες της Ευρώπης μπήκαν στην κληρωτίδα σχηματίζοντας εννιά ομίλους.
Τα παιχνίδι θα ξεκινήσουν στις 4 Σεπτεμβρίου 2016 και θα ολοκληρωθούν στις 10 Οκτωβρίου 2017, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως συνολικά 13 είναι τα εισιτήρια, που διεκδικούν οι ομάδες της ευρωπαϊκής ζώνης.


Αναλυτικά οι όμιλοι, όπως προέκυψαν από την κλήρωση, η οποία διενεργήθηκε στην Αγία Πετρούπολη:

1ος: Ολλανδία, Γαλλία, Σουηδία, Βουλγαρία, Λευκορωσία, Λουξεμβούργο
2ος: Πορτογαλία, Ελβετία, Ουγγαρία, Ν. Φερόε, Λετονία, Ανδόρα
3ος: Γερμανία, Τσεχία, Β. Ιρλανδία, Νορβηγία, Αζερμπαϊτζάν, Σαν Μαρίνο
4ος: Ουαλία, Αυστρία, Σερβία, Ιρλανδία, Μολδαβία, Γεωργία
5ος: Ρουμανία, Δανία, Πολωνία, Μαυροβούνιο, Αρμενία, Καζαχστάν
6ος: Αγγλία, Σλοβακία, Σκωτία, Σλοβενία, Λιθουανία,  Μάλτα
7ος: Ισπανία, Ιταλία, Αλβανία, Ισραήλ, ΠΓΔΜ, Λιχτενστάιν
8ος: Βέλγιο, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, ΕΛΛΑΔΑ, Εσθονία, Κύπρος
9ος: Κροατία, Ισλανδία, Ουκρανία, Τουρκία, Φινλανδία

Στο Μουντιάλ της Ρωσίας προκρίνονται απευθείας οι εννιά νικήτριες ομάδες των ομίλων, ενώ οι οκτώ καλύτερες δεύτερες θα δώσουν αγώνες μπαράζ.

Η προκριματική φάση της ευρωπαϊκής ζώνης θα αρχίσει στις 4/9/2016 και θα ολοκληρωθεί στις 10/10/2017. Οι αγώνες μπαράζ θα διεξαχθούν μεταξύ 9 και 14 Νοεμβρίου 2017. 

*Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα γίνει γνωστό το μεσημέρι της Κυριακής 26 Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου