Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ,ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΛΙΑ ΝΤΑΦΛΟΥ ΣΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΠΣΑΝΑ .ΔΥΑΤΥΠΩΝΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝΙΖΕΙ ΠΩΣ 'ΓΕΝΝΑΤΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΝΩ ΥΠΗΡΞΕ ΑΡΙΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ " ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΟΤΙ ΔΟΘΗΚΕ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ( ΕΝΝΟΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΟΦΛΗΣΕΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΗ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ

 




                                              ΠΡΟΣ : Δ.Σ./ΕΠΣΑΝΑ

 

Αξιότιμοι κύριοι.

Σας ευχαριστούμε για την εκ μέρους σας ενημέρωση.

Η θέση της ΕΠΟ σε ότι αφορά  την απόδοση των ποσοστών και τώρα συνδρομών εκ μέρους των διαιτητών στις οικείες ενώσεις, παραμένει διαχρονικά η ίδια .

Το ίδιο ίσχυε και το έτος 2016. Τότε και  μετά από γνωμοδότηση του νομικού σας συμβούλου, για την νομιμότητα καταβολής των ποσοστών εκ μέρους των διαιτητών στον σύνδεσμο διαιτητών την οποία γνωμοδότηση αποδεχθήκατε, συνάψαμε το από 7/12/2016 πρακτικό συνεργασίας μεταξύ ΕΠΣΑΝΑ και Συνδέσμου Διαιτητών το οποίο, υπέγραψαν αμφότεροι οι δύο πρόεδροι κ.κ. ΓΙΑΡΕΝΗΣ & ΝΤΑΦΛΟΣ.

Εκ μέρους του Συνδέσμου Διαιτητών, τηρήσαμε και τηρούμε στο έπακρο την μεταξύ μας συμφωνία. Και ενώ, κατά δική σας ομολογία, υπήρχε άριστη συνεργασία, ένα μεγάλο ερωτηματικό γενάται μετά την από 29/9/21  εκ μέρους σας  διαφοροποίηση όπου, αναγκάζεται τους διαιτητές να καταβάλουν πλέον τις συνδρομές τους και όχι μόνο στην Ένωση.

Το έγγραφο της ΕΠΟ που επικαλείστε, αναφέρετε στους διαιτητές των εθνικών κατηγοριών και δεν γίνεται καμία αναφορά για τις τοπικές κατηγορίες.

Σε ότι αφορά το ερώτημα σας, γιατί, οι παρατηρητές διαιτησίας στο σύνολο τους παραμένουν ανεξόφλητοι σας απαντώ.

Είναι ψευδές. Ίσως παρασυρθήκατε από κακόβουλο συνεργάτη σας.

Κάθε έτος στην έναρξη της αγωνιστικής περιόδου, η επιτροπή διαιτησίας καλούσε και καθόριζε την εκ μέρους των διαιτητών κατάθεση απαραίτητων δικαιολογητικών και υποχρεώσεων. Μεταξύ αυτών, επί  ποινή αποκλεισμού από την συμμετοχή τους στα πρωταθλήματα ήταν και η εξόφληση των παρελθόντων ποσοστών. Η ποινή αποκλεισμού αναφέρεται και στο πρακτικό συνεργασίας.

 Αυτό, ποτέ δεν τηρήθηκε από την επιτροπή διαιτησίας με αποτέλεσμα, αφενός να υπάρχουν οφειλές παρελθόντων ετών και αφετέρου να χρησιμοποιούνται διαιτητές, οι οποίοι είχαν και έχουν οικονομικές εκκρεμότητες.

Παρόλα αυτά, εμείς φροντίζαμε και καλύπταμε τις μεταξύ μας από το πρακτικό συνεργασίας δεσμεύσεις μας.

Από ενάρξεως της  συνεργασίας μας το 2016, με την υπογραφή του πρακτικού  και μέχρι και τον Φεβρουάριο 2020 έχουν εξοφληθεί όλοι οι παρατηρητές διαιτησίας, είτε ήταν, είτε όχι μέλη του συνδέσμου.

Τον Μάρτιο του 2020 όπως πολύ καλά γνωρίζετε, διεκόπη το πρωτάθλημα για τους γνωστούς σε όλους λόγους της πανδημίας.

Ξεκίνησε πάλι τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2020 ξαναδιακόπηκε και δεν διεξήχθηκαν πρωταθλήματα. Για τους τρείς αυτούς μήνες,  ακόμη μέχρι και σήμερα, αφενός δεν έχει δοθεί από την επιτροπή διαιτησίας στον ταμία του συνδέσμου,  καμία κατάσταση με τους αγώνες των παρατηρητών και αφετέρου δεν έχουν καταβληθεί στον σύνδεσμο τα προβλεπόμενα ποσοστά έστω και αυτών των τριών μηνών. Εφόσον καταβληθούν τα οφειλόμενα ποσοστά και δοθούν και οι καταστάσεις από την επιτροπή διαιτησίας, θα γίνει εκκαθάριση και για αυτούς τους τρεις μήνες.

Και ενώ μας εγκαλείτε, για ένα θέμα το οποίο παραμένει σε εκκρεμότητα, όχι από δική μας υπαιτιότητα, συνηγορείτε στη μεταγραφή διαιτητή της ΕΠΣΑΝΑ έχοντας οικονομικές εκκρεμότητες.

Τέλος, επειδή πληροφορηθήκαμε  ότι, έγινε περικοπή της αμοιβής των διαιτητών του τοπικού πρωταθλήματος και παράλληλα αύξηση στην αμοιβή, μόνο των αξιολογημένων παρατηρητών της ένωσης μας,  θα θέλαμε να σας πούμε  ότι, δεν είναι δίκαιο και δεν μας βρίσκει σύμφωνους.

   Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

                                                               Παλλήνη 7/10/2021

Μετά τιμής

Ηλίας Ντάφλος

Αναπληρωτής πρόεδρος Ε.Δ. &

Πρόεδρος Συνδέσμου Διαιτητών Ανατολικής Αττικής

1 σχόλιο:

  1. Θυμηθήκατε να αναφερθείτε για τις μειώσεις....σε μια πρόταση στην τελευταία παράγραφο. Αφού μόνο τα ποσοστά σας ενδιαφέρουν και τίποτα άλλο.
    Και αφήνω αυτό εδώ :
    Γνωρίζετε ότι στην Επιτροπή Διαιτησίας πρέπει να είναι μόνο αξιολογημένοι παρατηρητές? Κάτι που προφανώς δεν ισχύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή