Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΕ ΜΥΚΟΝΟΥ" Η ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΛΩΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΚΟΥΜΠΙ.ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ,ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΚΑ ΤΕΣΤ ΑΝΤΙΓΟΝΟΥ,ΤΗΡΗΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟΥ 45 ΜΕΡΩΝ ,ΑΝΟΙΓΜΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΦΙΛΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΝΩ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑΞΙΔΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΗΔΕΝ ΕΣΟΔΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

 

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΑΕ Μυκόνου μέσω της οποίας αναφέρεται στην επανέναρξη ως “ταξίδι στο άγνωστο” και εκφράζει προβληματισμούς γι’ αυτήν.Παράλληλα ζητάει να γνωστοποιηθούν στις ομάδες όλες οι προϋποθέσεις.

Αναλυτικά:

“Με ανησυχία και αμηχανία παρακολουθούμε τις εξελίξεις σχετικά με την γ εθνική. Οι παράγοντες των ομάδων αντιμετωπίζονται από την πολιτεία ως αμελητέα ποσότητα αν και αντιπροσωπεύουν έμμεσα και άμεσα ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

125 ομάδες, 3500 αθλητές, περίπου 10.000 αθλητές ακαδημιών, πάνω από 1000 προπονητές γυμναστές, φυσικοθεραπευτές, 1300 παράγοντες, τοπικές κοινωνίες, γονείς αθλητών και φυσικά εκατοντάδες χιλιάδες φίλαθλοι….ανα την επικράτεια.

Ένας τεράστιος μικρόκοσμος που έχει γνώμη και δύναμη και φυσικά δεν μπορεί να απουσιάζει από την διαβούλευση σε κάτι που τον αφορά….

Δεν μπορεί να αιφνιδιαζεται από μονομερείς αποφάσεις… Δεν μπορεί εν κατακλείδι να κινδυνεύει με αφανισμό….

Δεν είμαστε αντίθετοι στην επανέναρξη των πρωταθλημάτων αλλά με τις σωστές προϋποθέσεις με πλήρη συμμόρφωση στα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Με βοήθειες από την πολιτεία στήριξη και φυσικά συνεχή και ακριβή πληροφόρηση.

Χωρίς να ψηλώνει τον πήχη η πολιτεία με θηλιές γύρω από τον λαιμό μας που θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και την βιωσιμότητα των σωματείων.

Η πολιτεία ανακοίνωσε με περίεργο τρόπο μάλιστα Παρασκευή βράδυ ότι την Δευτέρα θα ξεκινήσει προπονήσεις η Γ εθνική κατηγορία…

Χωρίς καμία πρότερη ενημέρωση, χωρίς συζήτηση, χωρίς να μας γνωρίσει τις προϋποθέσεις και τα χρονοδιαγράμματα…

 Αυτό μοιάζει με ταξίδι στο άγνωστο και μάλιστα χωρίς ελπίδα η ακόμα απλούστερα ραντεβού στα τυφλά….

Η επανέναρξη προπονήσεων δεν γίνεται απλά πατώντας ενα κουμπί….

Χρειάζονται προϋποθέσεις…

Νέα εργομετρικό για να δούμε που βρίσκονται οι ποδοσφαιριστες μετά από την πολύμηνη απραξία…. έλεγχοι για covid…τήρησή πρωτοκόλλου, προετοιμασία 45 και πλέον ημερών, άνοιγμα αθλητικών εγκαταστάσεων, φιλικά…προετοιμασίας και το βασικότερο δημιουργία υποχρεώσεων στο σύστημα κυρίως οικονομικών….

Ποιος θα επιβαρύνεται τον υγειονομικό έλεγχο Βάση πρωτοκόλλου…

Έχουμε ταξίδια, διαιτησίες… Και μηδέν έσοδα για να καλύψουμε υποχρεώσεις….

Ούτε εισιτήρια, ούτε χορηγίες μόνο υποχρεώσεις που απορρέουν από την καθημερινότητά μας….

Ακούγεται πρωτάθλημα Τετάρτη Κυριακή … Ακούγεται πρωτάθλημα ενός γύρου, ακούγονται διάφορα που στην πράξη σημαίνουν αλλαγή στην προκήρυξη του πρωταθλήματος.

Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι οι ομάδες είναι μέρος του κοινωνικού ιστού… Αυτός ο ιστός που περιλαμβάνει παίκτες, προπονητές, γυμναστές, φυσικοθεραπευτές, φροντιστές άλλα μην ξεχνιόμαστε και εμάς τους παράγοντες επίσης….

Όλοι έχουμε δεχθεί τις επιπτώσεις της πανδημίας στις ζωές μας και που δυστυχώς βγαίνουν επιδεινούμενες….

Δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε Με ευχολόγια, πειραματισμούς και αυτοσχεδιασμούς κάτι που δεν ξέρουμε πως και πότε θα ξεκινήσει και το βασικότερο αν θα τελειώσει….

Δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε ένα ντόμινο νέων αρνητικών εξελίξεων που θα καταλήξει σε νέο λοκνταουν….

Είμαστε συμμέτοχοι και συνοδοιπόροι της πολιτείας σε κάθε τι που είναι για τό καλό του ερασιτεχνικού αθλητισμού αλλά δεν δίνουμε λευκή επιταγή και δεν θα πάμε ως πρόβατα σε σφαγή σε καμία των περιπτώσεων…

Ακόμα και αν χρειαστεί να πάρουμε σκληρές και επιπονες αποφάσεις ακόμα και αν πρέπει να φτάσουμε σε δύσκολες αντιδράσεις….

Δεν πρέπει επ ουδενί να επαίρονται ζιζάνια στις σχέσεις παραγόντων με ποδοσφαιριστές, προπονητές κλπ…

Νομοτελειακά οι μεν δεν υπάρχουν χωρίς τους δε….

Τελειώνοντας θα δηλώσουμε ότι επιθυμούμε ισονομία.σεβασμό στην ιστορία μας και ρεαλιστικά τεκμηριωμένες αποφάσεις….

Δεν αντέχουμε πειράματα…

Παρακαλούμε γνωστοποιήσετε μας όλες τις προϋποθέσεις πριν υλοποιήσετε οτιδήποτε ώστε να έχουμε πλήρη επίγνωση του τι πρόκειται να αντιμετωπίσουμε.

Δεν χρειάζεται να προστεθούν και άλλα θύματα στον βωμό της φιλοδοξίας η του καιροσκοπισμού κάποιων.

Το επιθυμητό δεν είναι πάντα εφικτό.

Αναμένουμε την πρόσκληση σας για διαβούλευση.

Συνυπογράφουμε την ως άνω επιστολή

Για την Α.Ε. Μυκόνου

Ο πρόεδρος του Δ.Σ.

Αλέξανδρος Κουκάς”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου