Σάββατο 12 Μαΐου 2018

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5.000 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΨΙΝΟ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Σε «φρούριο» θα μετατραπεί το ΟΑΚΑ λόγω του τελικού του κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ (20:30).
Τα μέτρα ασφαλείας για την αποτροπή επεισοδίων είναι δρακόντεια με περίπου 5000 αστυνομικούς να βρίσκονται επί ποδός και 30 διμοιρίες των ΜΑΤ να κινητοποιούνται.
Μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας έχει σημάνει συναγερμός στις αστυνομικές αρχές που βρίσκονται σε πλήρη κινητοποίηση ώστε ο τελικός να είναι μια γιορτή του ποδοσφαίρου χωρίς… παρατράγουδα.
Μετά τις 12 αναμένονται στα διόδια Αφιδνών 300 πούλμαν που μεταφέρουν οπαδούς του ΠΑΟΚ.
Ο σχεδιασμός προβλέπει πως αφού περάσουν τον έλεγχο θα οδηγούνται, συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων, στην Κηφισίας .
Ισχυρότατη είναι η αστυνομική παρουσία κατά μήκους της διαδρομής όπως επίσης και στο ΟΑΚΑ αλλά και σε σταθμούς του ΗΣΑΠ.

Το χρονικό των επεισοδίων

Τα επεισόδια της Παρασκευής, σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost.gr έγιναν σε τρεις φάσεις.
Κατά την πρώτη, στις 9:25 περίπου σαράντα οπαδοί του ΠΑΟΚ συγκρούστηκαν με σαράντα οπαδούς του Ολυμπιακού στη συμβολή των οδών Καρόλου και Μάρνης.
Φθορές προκλήθηκαν σε δύο τζαμαρίες ξενοδοχείου. Στη δεύτερη φάση οπαδοί της ΑΕΚ από την οδό Τζαβέλα επιτέθηκαν εναντίον των ΜΑΤ στη Χαλκοκονδύλη και Πατησίων με πέτρες, μάρμαρα και μολότοφ. Τραυματίστηκαν πέντε αστυνομικοί και προκλήθηκαν ζημιές σε υπηρεσιακή μοτοσικλέτα της ΕΛΑΣ αλλά και σε ένα αυτοκίνητο ιδιώτη. Έγινε, επίσης, προσαγωγή ενός ατόμου που στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερο.
Στην τρίτη φάση, στις 3 παρά πέντε έως 4:10,  250 οπαδοί του ΠΑΟΚ επιτέθηκαν σε αστυνομικούς με μολότοφ και φωτοβολίδες στην οδό Σατωβριάδου και Μενάνδρου στην Ομόνοια. Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί ένας αρχιφύλακας. Από τους έξι, συνολικά αστυνομικούς που τραυματίστηκαν και πήγαν στο νοσοκομείο οι πέντε έφυγαν και ο ένας παρέμεινε μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου