Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΠΡΟΚΥΡΥΞΗ ΤΗΣ ΕΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΙΚΤΡΩΝ ΣΕ ΠΑΙΔΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ Η ΕΠΣΑΝΑ ΣΕ ΟΜΙΛΟ ΜΕ ΑΘΗΝΑ ΠΕΡΙΑΙΑ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2017 – 2018
Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία
αφού έλαβε υπόψη:
α. Το καταστατικό της
β. Τους Κανονισμούς της
γ. Την από 28.09.2017 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής (Ε.Ε.) της Ε.Π.Ο. (Νο 03).
Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι
Τους αγώνες του πανελλήνιου πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων Παίδων και Νέων, περιόδου 2017/2018

Άρθρο 1: Προκήρυξη/Αρμοδιότητα
Η Προκήρυξη είναι πρόταση για την κατάρτιση σύμβασης μεταξύ της Ε.Π.Ο., ως διοργανώτριας, και των μικτών/αντιπροσωπευτικών ομάδων των Ε.Π.Σ. – μελών της (εφεξής «Ομάδων») που μετέχουν στο πρωτάθλημα προεπιλογής εθνικών ομάδων.
Η σύμβαση θεωρείται ότι καταρτίστηκε αυτόματα, χωρίς καμία επιφύλαξη, με την κατάθεση στην Ε.Π.Ο. της δήλωσης συμμετοχής της ομάδας.
Αποδοχή της προκήρυξης με επιφύλαξη δεν γίνεται δεκτή και οδηγεί στην επιβολή των προβλεπόμενων πειθαρχικών ποινών.
Η αρμοδιότητα διεξαγωγής των αγώνων του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων ανήκει στην Επιτροπή Διοργανώσεων (εφεξής « η Επιτροπή») της Ε.Π.Ο.
Άρθρο 2. Διατάξεις διεξαγωγής
Όλοι οι αγώνες των πρωταθλημάτων προεπιλογής των εθνικών ομάδων διεξάγονται σύμφωνα με τις διατάξεις:
α. των Κανόνων Παιχνιδιού, που ισχύουν διεθνώς και ορίζονται από το Διεθνές Συμβούλιο της F.I.F.A.,
β. των Κανονισμών της Ε.Π.Ο.,
γ. των αποφάσεων της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. που ρυθμίζουν ή θα ρυθμίζουν ειδικά θέματα που δεν προβλέπονται από την παρούσα.
Άρθρο 3: Δήλωση Συμμετοχής
Η συμμετοχή των ομάδων στα πρωταθλήματα είναι υποχρεωτική.
Οι ομάδες έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν στην Ε.Π.Ο. έως την Δευτέρα 05.10.2017, Δήλωση Συμμετοχής, (Παίδων & Νέων), σε ειδικό έντυπο, που θα σας αποσταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).
Άρθρο 4: Επίλυση Αθλητικών ΔιαφορώνΜε τη δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα και την αποδοχή της παρούσας οι ομάδες συμφωνούν, αποδέχονται και καθιστούν αποκλειστικά αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα για την επίλυση των διαφορών τα προβλεπόμενα από τους κανονισμούς, όπως ισχύουν κάθε φορά.
Άρθρο 5. Όμιλοι/Διεξαγωγή αγώνων
α. Τα πρωταθλήματα θα διεξαχθούν σε ομίλους κατά την πρώτη (Α΄) φάση τους. Οι όμιλοι των πρωταθλημάτων συγκροτήθηκαν με γεωγραφικά κριτήρια από την επιτροπή και θα είναι δώδεκα των τεσσάρων (4) ομάδων και ένας (1) των πέντε (5) ομάδων ως εξής:
1ος όμιλος:  Έβρος, Θράκη, Καβάλα, Ξάνθη,
2ος όμιλος:   Δράμα, Κιλκίς, Σέρρες, Χαλκιδική,
3ος όμιλος:  Ημαθία, Μακεδονία, Πέλλα, Πιερία,
4ος όμιλος:  Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη, Φλώρινα,
5ος όμιλος:  Άρτα, Θεσπρωτία, Κέρκυρα, Πρέβεζα – Λευκάδα,
6ος όμιλος:  Ήπειρος, Καρδίτσα, Λάρισα, Τρίκαλα,
7ος όμιλος:  Εύβοια, Ευρυτανία, Θεσσαλία, Φθιώτιδα,
8ος όμιλος:  Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Βοιωτία. Φωκίδα,
9ος όμιλος:  Ζάκυνθος, Ηλεία, Κεφαλλήνια – Ιθάκη, Μεσσηνία,
10ος όμιλος:  Αργολίδα, Αρκαδία, Κόρινθος, Λακωνία,
11ος όμιλος:  Αθήνα, Ανατολική Αττική, Δυτική Αττική, Πειραιάς,
12ος  όμιλος:  Ηράκλειο, Λασίθι, Ρέθυμνο, Χανιά,
13ος όμιλος:  Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Λέσβος, Σάμος, Χίος.
β. Οι αγώνες της πρώτης (Α΄) φάσης θα οριστούν στο πλαίσιο του κάθε ομίλου με κλήρωση και θα είναι διπλοί για τους δώδεκα (12) ομίλους, και μονοί για τον δέκατο τρίτο (13) όμιλο νήσων, οι οποίοι θα διεξαχθούν υπό μορφή τουρνουά.
γ. Στη δεύτερη (Β΄) φάση οι δεκατρείς (13) πρωταθλήτριες, η δευτεραθλήτρια του 13ου ομίλου και οι δύο (2) καλύτερες δευτεραθλήτριες των υπολοίπων ομίλων της πρώτης (Α΄) φάσης, σύνολο δέκα έξι (16) ομάδες θα χωριστούν σε δύο γεωγραφικές ζώνες των οκτώ (8) ομάδων (βορράς & νότος), και στη συνέχεια με κλήρωση, θα προκύψουν τέσσερα (4) ζευγάρια τα οποία θα αγωνιστούν σε μονούς αγώνες σε ουδέτερα γήπεδα.
δ. Στην τρίτη (Γ΄) φάση προκρίνονται οι οκτώ (8).νικήτριες ομάδες από τη δεύτερη (Β) φάση, οι οποίες θα κληρωθούν, χωρίς γεωγραφικά κριτήρια και θα αγωνιστούν σε μονούς αγώνες σε ουδέτερα γήπεδα.
ε. Στην τέταρτη (Δ΄) φάση οι αγώνες θα διεξαχθούν υπό μορφή τουρνουά. Οι τέσσερις νικήτριες ομάδες που προκρίθηκαν από την Τρίτη (Γ΄) φάση θα συγκεντρωθούν σε Ε.Π.Σ. την οποία θα ορίσει η επιτροπή. Εκεί θα διεξαχθούν όλοι οι αγώνες (ημιτελικοί & τελικοί) καθώς και οι αγώνες για την 3η & 4η θέση.(μικροί τελικοί)
στ. Τα βαθμολογικά κριτήρια για την ανάδειξη των καλύτερων δεύτερων είναι τα ακόλουθα:
1. Οι περισσότεροι βαθμοί που έχουν συγκεντρώσει στους αγώνες του ομίλου τους.
2. Η μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων από τους αγώνες του ομίλου τους.
3. Τα περισσότερα γκολ που έχουν πετύχει στους αγώνες του ομίλου τους.
4. Τα περισσότερα εκτός έδρας γκολ που έχουν πετύχει στου αγώνες του ομίλου τους.
5. Αν εξακολουθεί να προκύπτει ισοβαθμία θα διεξαχθεί αγώνας μπαράζ.
Άρθρο 6. Γήπεδα / Ημέρα – ώρες έναρξης αγώνων
α. Όλοι οι αγώνες του πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων διεξάγονται σε ημέρες που ορίζονται από την επιτροπή και υποχρεωτικά, σε γήπεδα που θα διαθέτουν τη νόμιμη άδεια λειτουργίας. Προτιμητέα τα γήπεδα των αθλητικών κέντρων των Ε.Π.Σ.
β. Σε περίπτωση που το γήπεδο/έδρα ομάδας καταστεί ακατάλληλο, προσωρινά ή μόνιμα, κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, η επιτροπή θα μπορεί να ορίζει τους αγώνες του σε άλλο γήπεδο, το οποίο θα υποδεικνύεται από την οικεία Ε.Π.Σ., θα βρίσκεται εντός των γεωγραφικών ορίων της ένωσης και θα πληροί τους όρους της διοργάνωσης.
γ. Τα αιτήματα των ενδιαφερομένων ομάδων για αλλαγή ημέρας ή και ώρας ή και γηπέδου, θα πρέπει να περιέρχονται στη διοργανώτρια έως και πέντε (5) ημέρες πριν τον αγώνα, πλήρως αιτιολογημένα, προκειμένου η αρμόδια επιτροπή να κρίνει τη βασιμότητα ή μη του αιτήματος.
δ. Οι Ε.Π.Σ. (με μέριμνα και ευθύνη τους) θα φροντίσουν για την γνωστοποίηση του προγράμματος στα γήπεδα τα οποία χρησιμοποιούν, καθώς και στις οικείες αστυνομικές αρχές, ώστε να διεξάγονται κανονικά οι αγώνες.
Κάθε αγωνιστική μέρα θα διεξάγονται αγώνες Παίδων & Νέων με αυτή τη σειρά.
Άρθρο 7. Γιατρός αγώνα
Η παρουσία γιατρού αγώνα, ειδικώς στα παρόντα πρωταθλήματα, είναι υποχρεωτική.(άρθρο 16 παρ. 2 του Κ.Α.Π.) Ο γιατρός έχει την υποχρέωση να αποδείξει την ιδιότητά του με οποιοδήποτε επίσημο αποδεικτικό στοιχείο (ταυτότητα Ιατρικού Συλλόγου ή σφραγίδα).
Άρθρο 8. Προπονητές
Όλες οι Ομάδες υποχρεούνται να συνάψουν σύμβαση με προπονητή – προπονητές διπλωματούχους U.E.F.A. / Ε.Π.Ο..
Για το πρωτάθλημα προεπιλογής εθνικών ομάδων περιόδου 2017/2018 υποχρεωτικά θεωρείται, δίπλωμα UEFA Β τουλάχιστον  για τον προπονητή και ταυτότητα National τουλάχιστον για τον βοηθό προπονητή (άρθρο 5 του Κανονισμού προπονητών).
Οι προπονητές θα φέρουν την Ειδική Ταυτότητα και το δελτίο πιστοποίησης προπονητή που εκδίδει η Ε.Π.Ο..
Η σύμβαση αυτή, θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. ή το αποδεικτικό υποβολής από το σύστημα TAXIS, πρέπει να κατατεθεί στο Τμήμα Προπονητών της Ε.Π.Ο. δέκα (10), τουλάχιστον, ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.
Σε κάθε, τυχόν, αλλαγή προπονητή, η νέα σύμβαση θα πρέπει να κατατίθενται στο τμήμα προπονητών της Ε.Π.Ο. εντός δέκα πέντε (15) ημερών από την υπογραφή της, διαφορετικά θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από τους κανονισμούς κυρώσεις.
Άρθρο 9. Ποδοσφαιριστές
α. Στα πρωταθλήματα προεπιλογής εθνικών ομάδων λαμβάνουν μέρος αποκλειστικά ποδοσφαιριστές που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες.
β. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε ερασιτεχνικά σωματεία των Ε.Π.Σ. συμπεριλαμβανομένων και των τμημάτων υποδομών τους, καθώς επίσης και όσοι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές ανήκουν στα τμήματα υποδομών των Π.Α.Ε. της Super League και δεν έχουν αγωνιστική συμμετοχή (ούτε ενός λεπτού) στα πρωταθλήματα υποδομών που διοργανώνονται από αυτή.
Στο πρωτάθλημα Νέων συμμετέχουν ποδοσφαιριστές που γεννήθηκαν από 01.01.2002 έως και 31.12.2003.
Στο πρωτάθλημα Παίδων συμμετέχουν ποδοσφαιριστές που γεννήθηκαν από 01.01.2004 έως και 31.12.2005.
Ποδοσφαιριστής που ανήκει ηλικιακά στην κατηγορία των Παίδων δύναται να μετάσχει σε αγώνες του πρωταθλήματος Νέων, αποκλειόμενης όμως, στη συνέχεια, της συμμετοχής του στην κατηγορία των Παίδων.
Η μη εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος άρθρου συνιστά αντικανονική συμμετοχή και εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 23 παρ. 1 ε΄ του Κ.Α.Π.
Στο Πρωτάθλημα Παίδων επιτρέπονται, κατ’ εξαίρεση των ισχυόντων κανονισμών, έως και πέντε (5) αλλαγές, οι οποίες θα πραγματοποιούνται σε τρείς (3) διακοπές του αγώνα.
Άρθρο 10. Διαιτησία Αγώνων
Στο πρωτάθλημα Νέων τους αγώνες θα διευθύνουν διαιτητές του πίνακα της 2ης ή της 3ης κατηγορίας και σε αυτό των Παίδων διαιτητές της 3ης ή της 4ης κατηγορίας, ενώ οι βοηθοί και στα δύο πρωταθλήματα θα προέρχονται από την 3η ή την 4η κατηγορία.
Οι διαιτητές και οι βοηθοί και των δύο αγώνων θα προέρχονται από διαφορετικές Ενώσεις, από εκείνες των διαγωνιζόμενων ομάδων.
Στους αγώνες του 13ου ομίλου (νήσων), που θα διεξαχθεί σε μορφή τουρνουά, οι διαιτητές και οι βοηθοί δύνανται να προέρχονται, πέραν των Ενώσεων του 13ου ομίλου, και από Ενώσεις όμορες με την διοργανώτρια Ένωση.
Στη δεύτερη και στις επόμενες φάσεις μέχρι και τους τελικούς αγώνες στο πρωτάθλημα Νέων τους αγώνες θα διευθύνουν διαιτητές της 2ης, τουλάχιστον, κατηγορίας, που θα προέρχονται από Ενώσεις όμορες με εκείνες που φιλοξενούν τους αγώνες και στο πρωτάθλημα Παίδων διαιτητές της 3ης, τουλάχιστον, κατηγορίας με αντίστοιχη, με το πρωτάθλημα Νέων, προέλευση.
Στη τέταρτη (Δ΄)φάση  που οι αγώνες θα διεξαχθούν σε μορφή τουρνουά, οι διαιτητές και οι βοηθοί δεν θα προέρχονται από τις διαγωνιζόμενες Ε.Π.Σ.
Οι διαιτητές δεν θα λαμβάνουν αμοιβή αλλά θα τους καταβάλλεται αποζημίωση μετακίνησης.
Η μετακίνηση των διαιτητών θα γίνεται με ένα αυτοκίνητο και η καταβαλλόμενη αποζημίωση θα ανέρχεται σε 0.30 ευρώ ανά χιλιόμετρο.
Η αποζημίωση θα καταβάλλεται από τη γηπεδούχο Ε.Π.Σ. στην Α φάση των αγώνων και από την Ε.Π.Ο. από τη Β φάση και όλες τις επόμενες φάσεις έως και τους Τελικούς Αγώνες.
Άρθρο 11. Οικονομικοί όροι
1. Επιτρέπεται η τέλεση των αγώνων με ελεύθερη είσοδο.
2. Σε περίπτωση που η γηπεδούχος ομάδα εκδώσει εισιτήρια ως ανώτατη τιμή εισιτηρίου ορίζονται τα πέντε (5) ευρώ. Και σε αυτή την περίπτωση η είσοδος στο γήπεδο παιδιών, νέων, σπουδαστών και γενικώς νεαρών ηλικιών θα είναι ελεύθερη. Τυχόν έσοδα ανήκουν όλα στην γηπεδούχο Ε.Π.Σ.
3. Από την Ε.Π.Ο. θα καταβάλλονται στις Ε.Π.Σ. για τις μετακινήσεις των ομάδων τα παρακάτω ποσά: ορίζεται ελαχίστη καταβολή για οδική μετακίνηση το ποσό τον 175€.
α. Το κόστος μετακίνησης για αποστολή σαράντα δύο (42) ατόμων (Παίδες και Νέοι) εκ των οποίων οι τριάντα έξι (36) θα είναι ποδοσφαιριστές (από δεκαοχτώ (18) για κάθε ομάδα).
β. Για μετακίνηση στην ηπειρωτική Ελλάδα αποζημίωση όση η χιλιομετρική απόσταση επί 0,85 ευρώ/λεωφορείο
γ. Για κάθε μετακίνηση ομάδας πρόσθετα τετρακόσια (400) ευρώ για φαγητό και λοιπά έξοδα για κάθε μία από τις ομάδες (Παίδες και Νέοι)
δ. Για κάθε εντός έδρας αγώνα στην γηπεδούχο ένωση το ποσό των πεντακοσίων (500) ευρώ και για τις δύο ομάδες (Παίδες και Νέοι)
ε. Στις ομάδες που μετακινούνται πέραν των διακοσίων πενήντα (250) χιλιομέτρων θα καταβάλλονται τετρακόσια (400) ευρώ για διανυκτέρευση για κάθε μία ομάδα (Παίδες και Νέοι), δηλαδή συνολικά οχτακόσια (800) ευρώ και επίσης τριακόσια (300) ευρώ για τη διανυκτέρευση του οδηγού του λεωφορείου και αποζημίωση παραμονής του οχήματος.
στ. Οι μετακινήσεις των αποστολών των δύο ομάδων θα γίνονται με το ίδιο μέσο και με ευθύνη των συνοδών τους. Όπου απαιτείται διανυκτέρευση οι ομάδες θα διαμένουν στο ίδιο, εφόσον είναι εφικτό, ξενοδοχείο ή αλλιώς σε δύο κοντινά ξενοδοχεία για λόγους ελέγχου και ασφαλείας.
ζ. Το κόστος διεξαγωγής του τουρνουά των ομάδων του 13ου ομίλου θα καλυφθεί από την Ε.Π.Ο.
ζ. Ένωση η οποία δεν συμμετέχει στα πρωταθλήματα αδικαιολόγητα, στερείται, εκτός των άλλων, της επιχορήγησης για την ενίσχυση των Μικτών Ομάδων και των ενωσιακών προπονητών για την περίοδο που δεν συμμετέχει.
Άρθρο 12. Έπαθλα πρωταθλήματοςΣτις νικήτριες Ομάδες των Τελικών Αγώνων των δύο πρωταθλημάτων θα απονεμηθεί Κύπελλο και από τριάντα (30) μετάλλια. Στις δύο φιναλίστ των τελικών αγώνων και στις νικήτριες των αγώνων για την 3η θέση θα απονεμηθούν από τριάντα (30) μετάλλια.
Άρθρο 13. Εμπορικά/ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα
Τα εμπορικά και τα ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα καθώς και εκείνα της τοποθέτησης διαφημιστικών πινακίδων στα γήπεδα των αγώνων ανήκουν στην Ε.Π.Ο., ασκούνται από αυτή για το σύνολο κάθε πρωταθλήματος και οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να εναρμονίζονται απολύτως με τα δεδομένα και τις υποχρεώσεις που διαμορφώνονται από την τυχόν σύναψη σύμβασης χορηγίας ή/και τοποθέτησης διαφημιστικών πινακίδων ή/και ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης που συνάπτει η Ε.Π.Ο.
Άρθρο 14. Τελικές διατάξεις
α. Κάθε ένα από τα πρωταθλήματα προεπιλογής εθνικών ομάδων (Παίδων και Νέων) θεωρείται, σύμφωνα με τον Κ.Α.Π., το ανώτερο πρωτάθλημα στην κατηγορία του και εφαρμόζονται σε αυτό οι διατάξεις του νόμου για τα προνόμια και τα ευεργετήματα προς τους ποδοσφαιριστές.
β. Η οικονομική εγκύκλιος της Ε.Π.Ο. και οι όποιες σχετικές αποφάσεις της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παρούσας προκήρυξης την οποία και συμπληρώνουν.
γ. Για ό,τι δεν προβλέπεται από την Προκήρυξη αυτή, ή σε περίπτωση αμφιβολίας ρυθμίζεται από τις διατάξεις των Κανονισμών της Ε.Π.Ο. ή για οποιοδήποτε θέμα που θα παρουσιαστεί και δεν καλύπτεται από την παρούσα προκήρυξη θα αποφασίζει, μετά από πρόταση της επιτροπής, η Εκτελεστική Επιτροπή (Ε.Ε.) της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στο πλαίσιο του Καταστατικού της και του ορθού και του δίκαιου.

Για την Ε.Π.Ο.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΔΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου