Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ Γ.ΛΟΥΚΑΤΟΥ ΚΑΙ Ε ΜΗΤΣΗ

Εκτός από τις σκηνές που προκάλεσαν συγκίνηση, δάκρυα και μνήμες, το 1ο τουρνουά που διοργάνωσε η Θύελλα Ραφήνας σε μνήμη των Γ. Λουκάτου, Βαγγ. Μήτση είχε πολλά και διάφορα. Και φυσικά αρκετό παρασκήνιο!
Πολλά ήταν τα οικεία πρόσωπα που εμφανίστηκαν στο γήπεδο της Ραφήνας και φυσικά ο λόγος δεν ήταν άλλος από το να τιμήσουν την μνήμη αυτών των δύο πολύ σημαντικών ανθρώπων για τον αθλητισμό, το ποδόσφαιρο και τον τόπο.
Πρώτα πρώτα η σκηνή που μας έμεινε ήταν τα δάκρυα του Σπύρου Λουκάτου, όπως ίσως θα διαβάσατε σε άλλο ρεπορτάζ του irafina.gr. Ήταν εμφανώς συγκινημένος, και πως να μην ήταν άλλωστε, και καθ όλη την διάρκεια του τελετουργικού, όπου  πολλές φορές ακούστηκε το όνομα του αείμνηστου Γιώργου Λουκάτου, δάκρυα κύλησαν από τα μάτια του.
Όπως σας ενημερώσαμε στις απονομές παρόντες ήσαν τα μέλη και των δύο οικογενειών. Η σύζυγος και τα παιδιά του Βαγγέλη Μήτση, τα αδέλφια Λουκάτου, ο Σπύρος και ο Μιχάλης καθώς και ο αδελφός του πατέρα τους Γεράσιμος.
Να πούμε ότι στην οικογένεια του Γιώργου Λουκάτου δόθηκαν πλακέτες από τους: Χρήστο Παπακωνσταντίνου, πρόεδρο της Θύελλας, Βαγγέλη Σολδάτο Αντιπρόεδρο της Τριγλίας, Σεραφείμ Ράπτη πρόεδρο του Αήττητου Σπάτων
και Αρη Μπουράνη μέλος του ΔΣ του Αετού Πικερμίου.
Στην οικογένεια του Βαγγέλη Μήτση δόθηκαν τιμητικές πλακέτες από τους: Χρήστο Ταγλιόγλου, μέλος του ΔΣ της Θύελλας,  Λευτέρη Βρετζάκη, Αντιπρόεδρο της Τριγλίας, Γιώργο Ίσσαρη, μέλος του Δ.Σ του Αήττητου και Άρη Μπουράνη μέλος του ΔΣ του Αετού Πικερμίου.
Ο Αήττητος μπορεί ως ομάδα να μην χρησιμοποίησε πολλούς παίκτες από τον βασικό κορμό, διότι σήμερα έχει δυνατό τεστ με τον Φωστήρα, όμως διοικητικά κατέβηκε «κομπλέ». Με τον ηγέτη και βασικό χρηματοδότη Νίκο Κατσιγιάννη, τον πρόεδρο Σεραφείμ Ράπτη, τον Γιώργο Ίσσαρη και τον Γενικό Γραμματέα Δημήτρη Μητρογιάννη. Στον πάγκο εκτός από τον κόουτς Πάρη Κωνσταντακόπουλο, κάθισε και ο Γιόζεφ Βάντσικ. Ο Πολωνός γίγαντας με μεγάλη καριέρα στον Παναθηναϊκό είναι ο προπονητής τερματοφυλάκων στις Ακαδημίες του Αήττητου και της πρώτης ομάδας.
Εντυπωσιακή επανεμφάνιση έκανε Γιάννης Γκαραβέλας. Ο πρώην Γενικός Αρχηγός της Τριγλίας κάθισε στην «μικρή» εξέδρα, παρέα με τον τ. Δήμαρχο Βασίλη Πιστικίδη. Ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχηθεί «περαστικά» στον Χρ. Παπακωνσταντίνου, για τον πατέρα του. Πάντα κύριος ο Βασίλης.
Ο δε, Γκαραβέλας για να επιστρέψουμε σε αυτόν, έχασε 9 ολόκληρα κιλά κι έγινε άλλος άνθρωπος. Όχι ότι ήταν υπέρβαρος απλά έφυγε τελείως η κοιλιά. Δεν είναι λίγα;
Άλλη μια επανεμφάνιση ήταν αυτή του Γιώργου Φλαμπούρη. Ξέρετε του παράγοντα επί σειρά ετών στο ποδόσφαιρο και στην ΕΠΣΑΝΑ. Δεν τον είδαμε ιδιαίτερα την τελευταία σεζόν. Ούτε ως παρατηρητή αγώνων. Μια και λέμε ΕΠΣΑΝΑ, από τους πρώτους που ήρθαν στο γήπεδο ήταν ο νυν Πρόεδρος Δημήτρης Γιαρένης, τον οποίο καλωσόρισε ο Λευτέρης Βρετζάκης. Αντικείμενο συζήτησης πέραν όλων των άλλων και το σημερινό ντέρμπι του ΟΑΚΑ.
Με το γνωστό τσαντάκι στον ώμο του έσκασε μύτη και ο «φρέσκος», (πιο φρέσκος δε γίνεται), Αντιπρόεδρος Βαγγέλης Σολδάτος. Έγραψε πάντως η ατάκα που άκουσε όταν καλέστηκε να παραλάβει το Κύπελλο συμμετοχής της Τριγλίας στο τουρνουά: «Ακόμη δεν πήρες το χρίσμα και παίρνει κούπες»!
Γάβροι δηλωμένοι οι Βασίλης Σπαντούρος (του ΔΟΠΑΠ) και Άρης Μπουράνης (του Αετού Πικερμίου) δεν μίλαγαν για τίποτε άλλο από το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό και για το ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, όπου θα γίνει sold out. Χαλαρά! Όταν δε, προστέθηκε στην παρέα κι ο έτερος Βασίλης… «Μπούμπης» στο ευρύτερο κοινό και κιτρινόμαυρων αισθημάτων, ΑΕΚτζής είναι τιμή του και καμάρι του, έγινε το… σώσε! Κάτι για «θα τα πούμε αύριο το βράδυ» που πήρε το αυτί μου, δεν είμαι σίγουρος αν το άκουσα καλά.
Στις μαύρες του πάντως ήταν ο Κώστας Κοζής, ο οποίος ήρθε στα χασομέρια του τελετουργικού. Αιτία της καθυστερημένης άφιξης; Ήταν στη Ριζούπολη και ακόμα να συνέλθει από το κρύο ντους που τους έκανε ο Πλατανιάς. Ναι, δυστυχώς είχε πάρει και τον Κοζή τζούνιορ μαζί του. Αχ στα δύσκολα στα βαθιά νερά τον έριξε, με τον Απόλλωνα.
Αααα μέσα σε όλα μάθαμε και μια νέα μεταγραφή για την Τριγλία. Ο Καφεντζής που έπαιξε στο τουρνουά με τους κιτρινόμαυρους είναι new entry και αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση του συλλόγου, για την απόκτησή του.
Αίσθηση έκανε και η εμφάνιση του Δημοτικού Συμβούλου Ηλία Μικρόπουλου και προσωπικού φίλου του Γιώργου Λουκάτου. Ο «ψηλός» μάλιστα μας πληροφόρησε ότι ο αείμνηστος Λουκάτος ήταν γιος διαιτητή. Δεν το ξέραμε, το ομολογούμαι.
Τα… πηγαδάκια γενικώς ήταν στο φόρτε τους χθες, αλλά μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό. Μια και βρέθηκαν όλοι αυτοί οι παράγοντες με τον Πρόεδρο της ΕΠΣΑΝΑ, είπαν να πουν μια κουβέντα παραπάνω. ‘Άλλωστε άνθρωποι του ποδοσφαίρου είναι για τι άλλο θα μίλαγαν τόση ώρα.
Σινιέ όπως πάντα ο «παππούς», με κάζουαλ ντύσιμο, γυαλί ηλίου ήταν στα φόρτε του. Κουβέντα, χειραψίες και ψου ψου με τους παλιούς «μαθητές» του, ο Στάθης Ασλάνογλου, τα’ λεγε με τον Τσέπα, τον Σκαφίδα, τον Ζέκιο, αλλά και πιο «μεγάλους» όπως τον Πικουλίδη τον Τόλη. Ο λατρεμένος «παππούς» είναι ο αγαπημένος όλων των παικτών.
Ραντεβού του χρόνου, στο 2ο τουρνουά.
ΠΗΓΗ  www.irafina.gr
ΠΗΓΗ  www.irafina.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου