Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

ΤΟΠΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ.Ε ΤΗΣ ΕΠΟ Ι ΔΡΟΣΟΣ"Η ΕΠΟ ΔΕΝ ΖΗΤΑΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ"

Η συνεδρίαση στη Βουλή με την ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ήταν το θέμα, ωσόσο, ορισμένες ατάκες που ακούστηκαν είχαν τη δική τους σημασία. Οι εκπρόσωποι των φορέων έχουν τη δυνατότητα να τοποθετηθούν επί των άρθρων και σχεδόν όλοι δέχτηκαν πως το νομοσχέδιο κινείται προς την σωστή κατεύθυνση.

Ωστόσο, την παράσταση έκλεψε ο πρόεδρος της επιτροπής εξομάλυνσης της ΕΠΟ, Γιάννης Δρόσος,, ο ο οποίος τόνισε «υπάρχει μια πολύ σκοτεινή και κακή εικόνα διαχείρισης οικονομικών και διοικητικών υποθέσεων στην ΕΠΟ. Παράλληλα υπάρχει ζημιά 13 εκατ. ευρώ, αλλά η ΕΠΟ δεν ζητάει χρήματα από το ελληνικό δημόσιο». Αυτό άλλωστε έχει προκύψει και από την έκθεση deloitte.

Οσον αφορά το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ ο πρόεδρος της επιτροπής εξομάλυνσης τόνισε ότι δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να θεωρείται άλλο κράτος. Θα έχει μεν το αυτοδιοίκητο, αλλά θα εναρμονιστεί με τους νόμους της χώρας.

Όπως είπε ο κ. Δρόσος βρέθηκε σύστημα παρακολούθησης. Παράλληλα συστάθηκε επιτροπή «στημένων παιχνιδιών».

Παράλληλα, ο κ. Δρόσος είπε πως είναι αναγκαία η τροποποίηση του άρθρου 1. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου