Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΞΙΩΣΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠ ΟΣΟΥΣ ΤΥΧΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ

Tην απόφασή της να παραστεί ως πολιτική αγωγή στην δίκη για την «κάρτα υγείας» με κατηγορούμενους συνολικά 31 πρόσωπα εκ των οποίων τα 23 πρόεδροι και μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ από το 2005 και μετά (Γκιρτζίκης, Χατζηαποστόλου, Σαρρής κ.α), ώστε να αξιώσει οικονομική αποζημίωση από όσους τυχόν καταδικαστούν, προχωρά η ΠΔΕ της ΕΠΟ.

Η απόφαση της ΠΔΕ προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την πλευρά κάποιων εκ των κατηγορουμένων.
Ωστόσο στη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης εγκρίθηκε το νομικό κείμενο που θα κατατεθεί στην παράσταση πολιτικής αγωγής και το οποίο στοιχειοθετεί τους λόγους για τους οποίους η ΕΠΟ ζητεί να παρασταθεί στο δικαστήριο.
Τα πρώην μέλη της ΕΠΟ κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για απιστία επειδή ζημίωσαν την περιουσία της ομοσπονδίας πληρώνοντας κατ’ εξακολούθηση για ένα έργο που δεν υλοποιούνταν. 
Επίσης η ΕΠΟ έχει να αντιμετωπίσει τις αξιώσεις της εταιρείας με την οποία είχαν συμβληθεί οι προηγούμενες διοικήσεις της ΕΠΟ για την αγορά μηχανημάτων προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή η περίφημη «κάρτας υγείας» και διεκδικεί δέκα εκατομμύρια ευρώ από την ΕΠΟ, βάσει των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί.

Η ΠΔΕ δεν φέρεται διατεθειμένη να ενδώσει στις πιέσεις της εταιρεία και επικαλείται τη μη εκτέλεση του έργο. Οι δύο πλευρές είχαν πάει και παλιότερα στα δικαστήρια με την εταιρεία να κερδίζει αποφάσεις για δέσμευση των λογαριασμών της ΕΠΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου