Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Ο ΠΑΠΑΜΑΚΑΡΙΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΩΡΩΠΟΥ Θ ΡΟΥΣΣΗ ΠΟΥ ΑΘΩΩΘΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΠ ΣΥΚΑΜΙΝΟ ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΕΠΣΑΝΑ Ο ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΖΗΤΟΥΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΩΤΟδικ ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΠΑΠΑΜΑΚΑΡΙΟΣ. ΕΧΕΙ ΕΚΤΕΘΕΙ

28.7.2016
Αθώος με ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών κρίθηκε, σήμερα,  ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θ. Ρούσσης για την περίφημη υπόθεση της εναπόθεσης τοξικών αποβλήτων σε παράνομες χωματερές στο Συκάμινο.
Η υπόθεση κρίθηκε σε δεύτερο βαθμό, καθώς στην πρωτόδικη απόφαση ο κ. Ρούσσης είχε κριθεί ένοχος και είχε καταδικαστεί σε δεκαοκτάμηνη φυλάκιση. Είχε όμως ασκήσει έφεση η οποία, σήμερα, εκδικάστηκε στα Δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων.
Καθοριστικός παράγοντας ήταν η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας ο οποίος στην αγόρευση του απάλλαξε τοn Δήμαρχο Ωρωπού για την κατηγορία της εναπόθεσης, την περίοδο κατά την οποία ήταν Κοινοτάρχης Συκαμίνου, τοξικών αποβλήτων σε ιδιόκτητες  παράνομες χωματερές. Αντιθέτως επιφυλάχτηκε,  αν και του καταλόγισε ελαφρυντικά, για την εναπόθεση οικιακών αποβλήτων στην ίδια περιοχή, ενώ θα μπορούσε να είχε γίνει καλύτερη διαχείριση μέσω της τότε ΕΣΚΔΝΑ.
Να σημειώσουμε ότι στη δίκη είχε ζητήσει και κατέθεσε  ως μάρτυρας κατηγορίας και ο πρώην Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γ. Οικονομάκος, καθώς και ο κ. Σαμπάνης.
Η απόφαση αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα, καθώς ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή κλείνουν ένα κεφάλαιο που e;ixe προκαλέσει έντονες αντιπαραθέσεις μέσα στο Δήμο αλλά και στην κοινωνία του Ωρωπού και δίνει τη δυνατότητα για μια νέα αρχή προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου