Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

ΦΕΤΟΣ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΟΜΙΛΟΙ Η Γ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΟΚΤΩ ΠΑΡΘΗΚΑΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΟ Δ,Σ ΤΗΣ ΕΠΟ

Στην αύξηση των ομίλων της Γ’ Εθνικής από τέσσερις που είναι τώρα σε οκτώ την αγωνιστική χρονιά 2017-2018 προσανατολίζονται οι διοικούντες την ΕΠΟ, κάτι που αν ισχύσει θα σημαίνει πως το νέο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί όπως και το προηγούμενο.

Οι οκτώ όμιλοι θα αποτελούνται από 13-14 ομάδες, αλλά δεν θα είναι η μοναδική αλλαγή που θα γίνει στο πρωτάθλημα από την περίοδο 2017-2018, καθώς για την άνοδο στη Γ’ Εθνική δεν θα χρειάζονται αγώνες μπαράζ και όλοι οι πρωταθλητές των Ενώσεων θα παίρνουν απευθείας το εισιτήριο της ανόδου.
Αυτό αυτομάτως σημαίνει πως για να προκύψουν οι οκτώ όμιλοι, τη σεζόν 2016-2017 θα υποβιβαστούν λιγότερες ομάδες, με τον αριθμό τους να ανέρχεται ίσως και στις δύο από τον εκάστοτε όμιλο.

Παράλληλα επανέρχεται και το κύπελλο Γ’ Εθνικής, στο οποίο θα πάρουν μέρος μόνο οι ομάδες της κατηγορίας, κάτι που σημαίνει πως στο κύπελλο Ερασιτεχνών δεν θα μετέχουν ομάδες Γ’ Εθνικής και ο νικητής του θα παίρνει και την απευθείας άνοδο, ενώ δικαίωμα ανόδου θα έχει και η φιναλίστ, εφόσον είναι ομάδα Α’ κατηγορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου