Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

ΚΟΝΤΟΝΗΣ" ΔΕΝ ΕΝΔΙΔΟΥΜΕ ΣΕ ΠΙΕΣΕΙΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑ ΦΟΒΟΥ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ"

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας (28/3), ο Σταύρος Κοντονής τόνισε ότι δίνεται μάχη ώστε να δικαιωθεί η απόφαση που πήρε για τη ματαίωση του Κυπέλλου Ελλάδας, αναφερόμενος βέβαια στην προσπάθεια που θα δοθεί στο Συμβούλιο Επικρατείας μετά και το τελεσίγραφο από τη FIFA και την UEFA.
Ο κ. Κοντονής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις εξελίξεις γύρω από τα επεισόδια της Λευκάδας, ενώ προσέθεσε ότι θέλει στο πλάι του τις ΠΑΕ, όχι απέναντί του.
Αναλυτικά όσα δήλωσε
«Καλημέρα σας. Πήρα την πρωτοβουλία να μιλήσω στους εκπροσώπους του Τύπου γιατί ορισμένοι έχουν εκλάβει την ευγένεια και τις τοποθετήσεις ως αδυναμία και αποδίδονται την τελευταία περίοδο ψευδολογία που είναι δόλια και έχει σκοπό και στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και των φιλάθλων.
»Σκοπός της Κυβέρνησης και του Υπουργείου δεν είναι να ασχολείται επι μονίμου βάσεως με τα θέματα του ποδοσφαίρου. Όμως έχουν οδηγήσει το ποδόσφαιρο σε αυτή τη θέση σήμερα. Απόλυτης αναξιοπιστίας και καχυποψίας. Ακόμα και αν υπάρχουν ανθρώπινα λάθη αντιμετωπίζονται εξ ορισμού και εκ των προτέρων σε ένα πλαίσιο δόλου το οποίο δηλητηριάζει επι μονίμου βάσης τους καλοπροαίρετους φιλάθλους.
»Να γνωρίζουν όλοι οτι η Κυβέρνηση έχει χαράξει μα πορεία όπως την εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή. Εξυγίανσή, διαφάνεια και ισονομία. Δε πρόκειται να παρεκκλίνουμε ούτε εκατοστό από αυτή την πορεία. Την Κυβέρνηση την ενδιαφέρει η άποψή που εκφέρει η κοινή γνώμη και όχι οι οπαδικοί στρατοί που πλέον έχουμε καταλάβει για ποιον αγωνίζονται. Όλα ξεσκεπάζονται.
»Θέλω να τονίσω προς όλους του φιλάθλους πως η κυβέρνηση θα κρατήσει τις ιδίες αποστάσεις προς όλους. Δεν είμαστε εδώ για να εξισώσουμε παρανομίες, αλλά για να επιβάλλουμε τον νόμο. Όποιος νομίζει ότι αδικείται μπορεί να στραφεί προς την ελληνική δικαιοσύνη. Πριν από 10 μήνες η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ένα νόμο με ευρεία πλειοψηφία για την αντιμετώπιση φαινομένων βίας. Μεταξύ των διατάσεων είναι και η στελέχωση των πειθαρχικών οργάνων ΕΠΟ με τακτικούς δικαστές.
»Τότε οι περισσότερες ομάδες είχαν τοποθετηθεί θετικά. Μετα την ψήφισή του νόμου δήλωσαν ότι ο νομός πρέπει να εφαρμοστεί σε όλα τα επίπεδα. Δυστυχώς δεν υπάρχει απόφαση των πειθαρχικών οργάνων από τακτικούς δικαστές που να μην προκαλούν έναν ορυμαγδό ανακοινώσεων είτε από την ομάδα που τιμωρείται, αλλά και από αυτόκλητους συνηγόρους.
»Ποιοι θέλουν λοιπόν να δικάζουν; Δεν του κάνουν ούτε οι τακτικοί δικαστές. Εκείνο που ξεπερνά κάθε έννοια αντικειμενικής κρίσης και με εξοργίσει είναι οι ανακοινώσεις ομάδων που καταλογίζουν τις ποινές που επιβάλει το πειθαρχικό όργανο της ΕΠΟ τις προσάπτουν στον Υφυπουργό Αθλητισμού. Από πού και ως που και γιατί γίνεται αυτή η αθλιότητα; Τι γίνεται τέλος πάντων για να στραφούν οπαδικοί στρατοί που εξυπηρετούν επιχειρηματικά συμφέροντα εις βάρος της κυβέρνησης; Γιατί αυτή η δολιότητα και η ψευδολογία;
»Βρίσκομαι εδώ και ένα χρόνο σε αυτή τη θέση. Καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια κατ’ εντολή πρωθυπουργού για την κάθαρση σε όλα τα επίπεδα. Επιστρέφουμε χαρακτηρισμούς προέδρων ΠΑΕ ότι δήθεν είμαστε μέρος του συστήματος. Εμείς γνωρίζουμε τι προσπάθεια καταβάλετε, τι μηχανισμοί έχουν ενεργοποιηθεί που ήταν ανενεργοί εδώ και 25 χρόνια, και ήδη υπάρχει θετική εξέλιξη. Σαφώς έχουμε δρόμο μπροστά μας, αλλά η προσπάθεια για την κάθαρση θα συνεχιστεί».
Για Λευκάδα: «Θα εκπλαγούν οι λευκές περιστερές»
Σε συνέχεια της συνέντευξής του, ο κ. Κοντονής αναφέρθηκε και στις εξελίξεις σχετικά με τα δυσάρεστα επεισόδια που έγιναν στη Λευκάδα στο περιθώριο του τελικού Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού στο μπάσκετ γυναικών: «Η ενημέρωση που έχουμε για τα επεισόδια στη Λευκάδα είναι η επιβεβαίωση των δεδομένων που είχαμε.
»Είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή μια διαδικασία ταυτοποίησης και ήδη έχω ενημερωθεί από τους αρμόδιους ότι υπάρχει ταυτοποίηση 2 οπαδών που συμμετείχαν και στα επεισόδια του Φλεβάρη στο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός και στα επεισόδια του Νοέμβρη πάλι στο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, αλλά και στη Λευκάδα. Θα βρεθούν υπό έκπληξη αυτοί που παρίσταναν τις λευκές περιστερές».
Μήνυμα προς τις ΠΑΕ: «Δεν ενδίδουμε στο κλίμα φόβου»
Τη στήριξη των ΠΑΕ ζήτησε στη συνέχεια ο Υφυπουργός Αθλητισμού, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται κανείς να κάνει πίσω ως προς τις αποφάσεις που έχουν παρθεί: «Θέλουμε συνεργάτες τις ΠΑΕ και τις διοικήσεις. Δεν θέλουμε να είναι αντίπαλοι. Δυστυχώς, όμως, αν νομίζουν ότι ο Υφυπουργός θα πάρει πίσω μια απόφαση γιατί ενεργοποιούνται καταστάσεις τρομοκρατίας και φόβου, αυτό δεν θα περάσει! Να το ξέρουν όλοι! Ακόμα κι αν έχει τις οποιεσδήποτε επιπτώσεις για καθέναν από εμάς. Δεν ενδίδουμε σε πιέσεις, εκβιασμούς και κλίμα φόβου».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου