Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Ο ΜΠΛΑΤΕΡ ΤΟ..ΒΙΟΛΙ ΤΟΥ "ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ "ΠΛΑΤΙΝΥ ΑΗΔΙΑΣΑ ΚΑΙ Η ΟΥΕΦΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΛ ΧΟΥΣΕΙΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ"

Αρχή φόρμας
 Κανονικά θα διεξαχθούν την Παρασκευή  οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΦΙΦΑ.
Το σκάνδαλο που ταλανίζει την παγκόσμια ομοσπονδία έχει προκαλέσει σάλο, με τον Μισέλ Πλατινί να ζητά από τον Σεπ Μπλάτερ να παραιτηθεί και την αναβολή των εκλογών.
Παρ’ όλα αυτά, σε έκτακτο συμβούλιο που συγκάλεσε την Πέμπτη (28/5), ο ισχυρός πρόεδρος της ΦΙΦΑ και φαβορί για να παραμείνει στον προεδρικό θώκο, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί και οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά.
Αυτή ήταν και η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Μπλάτερ μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου, ο οποίος, πλέον, δεν έχει τη στήριξη της ΟΥΕΦΑ, που τάσσεται μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο πλευρό του Αλί μπιν Αλ Χουσεΐν.

ΠΛΑΤΙΝΥ ΑΗΔΙΑΣΑ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΛ ΧΟΥΣΕΙΝ

ΣΤΟ  μεταξυ  ο .. πόλεμος ανάμεσα στον Μισέλ Πλατινί και τον Ζεπ Μπλάτερ μαίνεται με τον Γάλλο να έχει περάσει στην αντεπίθεση μετά το νέο σκάνδαλο που ξέσπασε αναφορικά με τη ΦΙΦΑ.
Αφού είχε προηγηθεί η σκληρή ανακοίνωσητης ΟΥΕΦΑ την Τετάρτη (28/5), μία μέρα μετά ο πρόεδρός της, εξαπέλυσε τα πυρά του κατά του Μπλάτερ τονίζοντας ότι θα στηρίξει άλλον υποψήφιο στις εκλογές και ότι θα προσπαθήσει να πείσει και άλλους να κινηθούν αναλόγως.
Αναλυτικά: «Αρκετά με όλο αυτό! Είμαι αηδιασμένος... Δεν πάει άλλο. Θα στηρίξουμε τον Αλί και προσπαθώ να πείσω κι άλλους από την ΟΥΕΦΑ ώστε να κάνουν το ίδιο... Είπα στον κ. Μπλάτερ ότι θα ήταν καλό να παραιτηθεί καθώς έχει καταστραφεί η εικόνα της ΦΙΦΑ, όμως μου απάντησε ότι δεν μπορεί να φύγει έτσι ξαφνικά από την προεδρία... Δεν μετανιώνω που δεν έβαλα υποψηφιότητα για τις εκλογές ακόμα και τώρα. Δεν ήθελα να έρθω σε τέτοια αντιπαράθεση και αντιπαλότητα με έναν άνθρωπο που θεωρώ φίλο.
Θα ψηφίσουμε τον Αλί. Αυτός είναι Πρίγκιπας και... έχει χρήματα. Δεν χρειάζεται να δωροδοκηθεί. Ο Μπλάτερ θεωρώ ότι μπορεί να χάσει πλέον στις εκλογές. Δεν θα το έλεγα αυτό χθες, αλλά σήμερα μπορώ να το δηλώσω Έχει περάσει δύσκολα και περνάει ακόμα πιο δύσκολες μέρες.
Αν όμως νικήσει, τότε θα συζητήσουμε με όλες τις Ενώσεις της ΟΥΕΦΑ στο Βερολίνο για να εξετάσουμε το μέλλον της πορείας μας με τη ΦΙΦΑ».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου