Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΦΙΦΑ ΚΑΙ ΟΥΕΦΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΙΝΦΑΝΤΙΝΟ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ ΧΩΡΙΣ CREXIT

ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ τις καλες προθεσεις τους ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ εκαναν αποδεκτη την  η πρόσκληση του Σταύρου Κοντονή, να παρευρεθούν στην Επιτροπή Μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής την προσεχή Τρίτη εκεί που θα συζητηθεί το νέο αθλητικό νομοσχέδιο. Έτσι εκείνη τη μέρα θα βρεθεί στην Αθήνα, εκπροσωπώντας και τις δύο ομοσπονδίες, ο Γενικός Γραμματέας της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.

Την είδηση αυτή επιβεβαίωσε και ο, εκ των αντιπροέδρων της UEFA, Μάριος Λευκαρίτης, ο οποίος με δηλώσεις του στη ΝΕΡΙΤ αναφέρθηκε στο πρόβλημα που έχει προκύψει, αλλά και στις προθέσεις που υπάρχουν από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία.
Κι ενώ ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ εχουν την διάθεση να βρεθει η λυση για να μην υποστει το Ελληνικο ποδόσφαιρο την ζημια και βρεθει εκτος διεθνων διοργανώσεων,ο υφυπουργος αθλητισμου Σταυρος Κοντονής συνεχίζει το βιολι του σαν να μην εχει αντιληφθει τι μελλει γενέσθαι και σε δηλώσεις που εκανε το μεσημερι  ειπε το απιθανο «ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ να συμβάλουν ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων, αλλά αυτές να συνεργαστούν αποκλειστικά και μόνο με την Πολιτεία και να παρακάμψουν την Ομοσπονδία.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι αν δεν βρεθεί τελικά λύση και οδηγηθούμε στον αποκλεισμό η κυβέρνηση θα εξετάσει την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Δηλαδη ουτε λιγο ουτε πολύ θέλησε να αποκλεισει την ΕΠΟ λες και αυτος είναι μέλος της ΟΥΕΦΑ και ψηφισε τον Μισέλ Πλατινυ πριν ένα μηνα προεδρο στην Ευρωπαικη ομοσπονδία  για 4 ακομη χρόνια. Θέλει δεν θελει η ΕΠΟ υπαρχει και δεν μπορει να καταργησει το αυτοδιοίκητο χωρις να υπαρξει CREXIT
Στις δηλώσεις του μεταξυ των αλλων ο κ.Λευκαρίτης υπογρασμισε»Όταν  λέμε ποδόσφαιρο, δεν εννοούμε μόνο το πρωτάθλημα της πρώτης και της δεύτερης κατηγορίας. Μιλάμε για τις ακαδημίες, για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, για τα μικρά σωματεία. Ποιος θα αναλάβει τη διακυβέρνηση του ποδοσφαίρου; Δεν μπορώ να διανοηθώ άλλον από την ΕΠΟ. Είναι δουλειά του κράτους πώς εκλέγεται η ηγεσία μίας Ομοσπονδίας; Οι ενώσεις είναι. Αυτές πρέπει να αποφασίζουν. Έτσι το νιώθω. Αυτή είναι η πραγματικότητα». Και υπογράμισε

»Θα σας πω ένα παράδειγμα. Στην Κύπρο είχε ένα αθλητικό νομοσχέδιο, που έλεγε ότι το κράτος έχει την ευθύνη για θέματα διαιτησίας. Κάποιοι το ερμήνευσαν ότι το κράτος θα έπρεπε να ορίζει την επιτροπή διαιτησίας σε όλα τα αθλήματα. Το πολεμήσαμε και πετύχαμε να υποχρεώσουμε την Κυβέρνηση να αλλάξει τη νομοθεσία, γιατί ήμασταν και εμείς στα πρόθυρα της τιμωρίας».Και κατέληξε

»Αυτά τα απαράδεκτα πράγματα, που έχουν καταστρέψει παντού το ποδόσφαιρο, είναι άδικο να αντιμετωπίζονται έτσι. Δε σημαίνει ότι υπάρχει κακό το διορθώνουμε, αλλάζοντας ριζικά τα πράγματα. Η UEFA προσφέρει βοήθεια σε όλες τις Ομοσπονδίες. Όπου ζητηθεί. Το ίδιο κάνει και με τα κράτη. Δίνει συμβουλές στα αρμόδια Υπουργεία. Την ερχόμενη εβδομάδα, που θα συζητηθεί το νομοσχέδιο στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η UEFA και η FIFA θα εκπροσωπηθούν από τον Γενικό Γραμματέα της πρώτης. Ο Τζιάνι Ινφαντίνο θα εκπροσωπήσει και τους δύο φορείς. Ας περιμένουμε να δούμε τι θα βγει από τη συνεδρίαση. UEFA και FIFA προσκλήθηκαν και ανταποκρίθηκαν θετικά. Είναι ο ανώτερος αξιωματούχος μετά τον Πρόεδρο. Έρχεται για να βρεθεί λύση, όχι για να απειλήσει».
ΙΝΦΑΝΤΙΝΟ»ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Παντως ο Ινφαντινο σε συνεντευξη που εδωσε στον συναδελφο Βασιλη Σαμπρακο και δημοσιευτηκε στο
Site www.gazzetta.gr ειπε μεταξυ των αλλων γυρω από το θεμα που εχει προκυψει

“Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν διάφορα θέματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ορισμένα από αυτά τα θέματα, όπως η βία και το στήσιμο αγώνων, είναι από αυτά που αντιμετωπίζουμε εδώ και πολύ καιρό στην Ευρώπη. Λαμβάνοντας υπόψη την πραγματογνωμοσύνη και την εμπειρία μας, προσφέραμε την υποστήριξή μας και τη βοήθειά μας στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και στην Ελληνική Κυβέρνηση, και συναντήσαμε τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, υποβάλλοντάς του προτάσεις σχετικά με το πώς θα μπορούσαν να προχωρήσουν στην αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων. Μάλιστα είναι γεγονός ότι απεστάλη μια επιστολή συν υπογεγραμμένη από την FIFA στην Ελληνική Κυβέρνηση με συγκεκριμένες συστάσεις και πιθανές συνέπειες αν αυτές δεν ακολουθηθούν. Μπορώ να πω ότι είμαστε πολύ απογοητευμένοι από το γεγονός ότι αυτές οι συστάσεις αγνοήθηκαν παντελώς και από το γεγονός ότι η Ελληνική Κυβέρνηση προχώρησε με το σχέδιό της να θεσπίσει μια νομοθεσία που είναι απαράδεκτη, δεδομένου ότι αποτελεί μια σαφή κυβερνητική παρέμβαση στην οργανωτική αυτονομία του ποδοσφαίρου”.

Σε ερωτηση τι θα συμβει αν ψηφιστει το νομοσχεδιο ως εχει και παψει να υφίσταται το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ ο γενικος γραμματεας της ΟΥΕΦΑ απαντησε» Δυστυχώς δεν θα υπάρξει άλλη επιλογή από τον αποκλεισμό της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αν αυτή η νέα νομοθεσία ψηφιστεί διότι το ποδόσφαιρο δεν επιτρέπει κυβερνητική παρέμβαση. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή τρεις άλλες χώρες, εκτός Ευρώπης, που αντιμετωπίζουν παρόμοια θέματα, η Ινδονησία, το Πακιστάν και η Ζιμπάμπουε. Νομίζω ότι οι άνθρωποι στην Ελλάδα θα πρέπει να ανησυχούν πολύ διότι η αποβολή θα έχει σοβαρές επιπτώσεις για το ποδόσφαιρό τους. Μην ξεχνάτε ότι αυτή η αποβολή δεν θα έχει επιπτώσεις μόνο για την εθνική ομάδα. Αν οι σύλλογοί σας δεν συμμετέχουν στις διοργανώσεις θα μειωθεί ο συντελεστής τους, κι αυτό θα σημαίνει ότι λιγότερες ομάδες θα μπορούν να προκριθούν στο UEFA Champions League και στο UEFA Europa League. Μπορώ να σου πω ότι ο Ελληνας ποδοσφαιρικός θρύλος Θοδωρής Ζαγοράκης, που είναι τώρα μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μου τηλεφώνησε σήμερα επειδή ανησυχεί πολύ και επειδή αντιλαμβάνεται τι διακυβεύεται. Νομίζω ότι η Ελληνική Κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει τι διακυβεύεται εδώ. Ελπίζουμε ότι η τελική επιστολή προειδοποίησης, συν υπογεγραμμένη από την FIFA, που εστάλη σήμερα θα τους κάνει να επανεξετάσουν τις κινήσεις τους ώστε να δουλέψουμε μαζί για την επίλυση των θεμάτων που επηρεάζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου