Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΟΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΣΧΕΙ ΚΑΙ Η ΘΥΕΛΛΑ ΡΑΦΗΝΑΣ

Η ΕΠΟ έδωσε στη δημοσιότητα την προκήρυξη για το Κύπελλο Ελλάδας της σεζόν 2018-19, στο οποίο δεσπόζει η καινοτομία της συμμετοχής των 53 Κυπελλούχων των κατά τόπους Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων.
Συνολικά στον θεσμό θα συμμετάσχουν 85 ομάδες. Οι 16 ομάδες της Football League θα εισέλθουν στη διοργάνωση στην τρίτη φάση, αφού στις προηγούμενες δύο θα προηγηθεί το ξεκαθάρισμα μεταξύ των Κυπελλούχων των ΕΠΣ.
Από τις 53 Κυπελλούχες ομάδες των ΕΠΣ θα προκύψουν τελικά 16, οι οποίες θα αναμετρηθούν με τις 16 ΠΑΕ της Football League για την ανάδειξη των 16 ομάδων, οι οποίες μαζί με τις 16 ομάδες της Super League θα πάρουν μέρος στην κυρίως διαδικασία του Κυπέλλου Ελλάδας.
Θα ακολουθήσει η φάση ομίλων και τα νοκ άουτ ως τον τελικό, με σύστημα διεξαγωγής ίδιο με αυτό των τελευταίων χρόνων.
Αναλυτικά  η προκήρυξη:
1η Φάση
Θα λάβουν μέρος οι πενήντα τρεις (53) Κυπελλούχες Ομάδες των Ε.Π.Σ. Με κλήρωση θα περνάει μία (1) Ομάδα άνευ αγώνα στην επόμενη Φάση και οι υπόλοιπες πενήντα δύο (52) αφού χωριστούν σε τέσσερις (4) ζώνες με γεωγραφικά κριτήρια θα δημιουργήσουν είκοσι έξι (26) ζευγάρια, από τα οποία μετά από μονούς αγώνες αποκλεισμού θα προκύψουν είκοσι έξι (26) Ομάδες, οι οποίες μαζί με την μία (1) Ομάδα που θα περάσει άνευ αγώνα θα προκριθούν στην επόμενη Φάση. Το σύνολο των Ομάδων που θα προκριθούν για την 2η Φάση θα είναι είκοσι επτά (27).
Στη διαδικασία της κλήρωσης θα τοποθετηθούν οι Ομάδες σε τέσσερις (4) κληρωτίδες όπως διαχωριστούν βάσει γεωγραφικών κριτηρίων.
Γηπεδούχος Ομάδα θα είναι αυτή που κληρώνεται πρώτη.
Στην εν λόγω Φάση εάν το αποτέλεσμα του αγώνα δεν αναδεικνύει νικητή, τότε εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 20 παρ. 12 του Κ.Α.Π.
2η Φάση
Θα συμμετέχουν οι είκοσι επτά (27) Ομάδες που προκρίθηκαν από τη 1η Φάση. Με κλήρωση θα περνάνε πέντε (5) Ομάδες άνευ αγώνα στην επόμενη Φάση και οι υπόλοιπες είκοσι δύο (22) αφού χωριστούν σε δύο (2) ζώνες με γεωγραφικά κριτήρια (ΒΟΡΡΑΣ-ΝΟΤΟΣ) θα δημιουργήσουν έντεκα (11) ζευγάρια, από τα οποία μετά από μονούς αγώνες αποκλεισμού θα προκύψουν έντεκα (11) Ομάδες, οι οποίες μαζί με τις πέντε (5) Ομάδες που θα περάσουν άνευ αγώνα θα προκριθούν στην επόμενη Φάση. Το σύνολο των Ομάδων που θα προκριθούν για την 3η Φάση θα είναι δέκα έξι (16).
Στη διαδικασία της κλήρωσης θα τοποθετηθούν οι Ομάδες σε δύο (2) κληρωτίδες όπως διαχωρίστηκαν βάσει γεωγραφικών κριτηρίων.
Γηπεδούχος Ομάδα θα είναι αυτή που κληρώνεται πρώτη.
Η Ομάδα που θα προκριθεί άνευ αγώνα από την 1η Φάση, δεν δύναται να συμπεριληφθεί στις 5 Ομάδες που θα προκριθούν άνευ αγώνα από την 2η Φάση.
Στην εν λόγω Φάση εάν το αποτέλεσμα του αγώνα δεν αναδεικνύει νικητή, τότε εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 20 παρ. 12 του Κ.Α.Π.
3η Φάση
Θα συμμετέχουν οι δέκα έξι (16) Ομάδες που προκρίθηκαν από τη 2η Φάση και μαζί με τις δέκα έξι (16) Ομάδες της Football League θα δημιουργήσουν δέκα έξι (16) ζευγάρια, από τα οποία μετά από μονούς αγώνες αποκλεισμού θα προκύψουν δέκα έξι (16) Ομάδες, οι οποίες θα προκριθούν στην Φάση των τριάντα δύο (32), (Φάση των Ομίλων).
Στη διαδικασία της κλήρωσης στη πρώτη κληρωτίδα θα τοποθετηθούν οι Ομάδες της Football League και στη δεύτερη κληρωτίδα οι Κυπελλούχες/Φιναλίστ Ομάδες των Ε.Π.Σ. Η κλήρωση των ζευγαριών θα ξεκινά από τη δεύτερη κληρωτίδα ώστε Γηπεδούχος Ομάδα θα είναι υποχρεωτικά Κυπελλούχος/Φιναλίστ Ε.Π.Σ.
Στην εν λόγω Φάση εάν το αποτέλεσμα του αγώνα δεν αναδεικνύει νικητή, τότε εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 20 παρ. 12 του Κ.Α.Π.
4η Φάση
Α. Διεξαγωγή/ Σύστημα Ομίλων
Θα λάβουν μέρος συνολικά τριάντα δύο (32) ομάδες, οι δεκαέξι (16) όπως θα προκύψουν από την 3η Φάση, και οι δεκαέξι (16) ομάδες της Super League.
Οι τριάντα δύο (32) ομάδες θα συγκροτήσουν οχτώ (8) Ομίλους των τεσσάρων (4) ομάδων. Οι όμιλοι θα απαρτίζονται από δύο (2) ομάδες της Super League και δύο (2) ομάδες από τις δέκα έξι (16) οι οποίες θα προκριθούν από την 3η Φάση.
Το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων της 4ης Φάσης, διασφαλίζει ρητώς, ότι οι ομάδες της Super League θα δώσουν δύο (2) αγώνες εκτός έδρας και ένα (1) εντός έδρας, και οι υπόλοιπες ομάδες θα δώσουν δύο (2) αγώνες εντός έδρας και ένα (1) αγώνα εκτός έδρας, με τον εξής κλειδάριθμο:
1η Αγωνιστική: 1Χ2 - 4Χ3
2η Αγωνιστική: 3Χ1 - 2Χ4
3η Αγωνιστική: 3Χ2 - 4Χ1
Οι αγώνες των ομίλων θα είναι μονοί και θα ολοκληρωθούν σε διαδικασία τριών (3) αγωνιστικών ημερών.
Προκρίνονται στην 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου