Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Η ΘΥΕΛΛΑ ΔΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΙΘΟΝΤΑΙ Χ ΜΠΗΛΙΟΣ Σ.ΛΟΥΚΑΤΟΣ ΚΑΙ Χ.ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΗΣ ΑΝΑΚΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΛΙΓΝΙΤΟΡΥΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΠΕΡΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ
     Με την ομόφωνη απόφαση της 5/6/2018, το Δ.Σ. του συλλόγου αποφάσισε τον νέο τρόπο λειτουργίας της Ακαδημίας βασιζόμενο στην εισήγηση της επιτροπής Ακαδημίας, των μελών του Δ.Σ. κ.Λουκάτου Σπύρου και κ.Μυτιληναίου Χρήστου, στηριζόμενη στις γνώσεις, την εμπειρία και τις επισημάνσεις  του κ.Ηλιόπουλου Σταύρου, προπονητή της ανδρικής ομάδος και τέως τεχνικό  διευθυντή Ακαδημιών του Ατρομήτου Αθηνών και του κ.Βιάδη Θεόδωρου σαν τον παλαιότερο και εμπειρότερο προπονητή Ακαδημιών του συλλόγου μας και την επίσημη μελέτη της Ε.Π.Ο. (οδηγός ποδοσφαίρου αναπτυξιακών μονάδων)  όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της. (www.epo.gr).
      ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
     Από την νέα περίοδο επικεφαλής της επιτροπής Ακαδημίας που θα προκύψει θα είναι ο κ. Μπήλιος Χαράλαμπος,  ο κ.Λουκάτος Σπύρος και ο κ.Μυτιληναίος Χρήστος, εκ των παλαιότερων και εμπειρότερων συμβούλων ,δείχνοντας έτσι την σημασία που δίνουμε τις υποδομές του συλλόγου.
     ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
      Ο λόγος που επιβάλει την αλλαγή του μέχρι σήμερα τρόπου λειτουργίας είναι η αύξηση των παιδιών που εγγράφονται στον σύλλογο την τελευταία διετία, συγκεκριμένα σήμερα εγγράφονται περί τα 20 παιδιά ανά ηλικία σε αντίθεση με παλιότερα που ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 10 ανά ηλικία.   Τα τμήματα πλέον θα καθοριστούν σε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ που θα είναι τα τμήματα ΝΕΩΝ, ΠΑΙΔΩΝ και ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ , σε ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ που θα είναι τα τμήματα JUNIOR και  PROJUNIOR και ΠΡΩΤΗΣ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ για τα ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ τα οποία θα συμμετέχουν στα επίσημα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α.
ΣΚΟΠΟΣ-ΣΤΟΧΟΣ: η ομαδική και ατομική βελτίωση των αθλητών και φυσικά η βαθμολογική κατάταξη των ομάδων (πρωταθλητισμός) , έτσι ώστε να τους προετοιμάσουμε  για να στελεχώσουν στο μέλλον την αντρική ομάδα και ακόμα ψηλότερα. Τα 6-7 χρόνια αρκούν για να φτάσει ο αθλητής στο επίπεδο που επιθυμούμε και από την εμπειρία μας τα παιδιά που θα φτάσουν στην δεύτερη ηλικία των Νέων έχουν πλέον τα στοιχεία που απαιτούνται.  Η επιλογή της στελέχωσης των τμημάτων-ομάδων αυτών είναι απόλυτη ευθύνη των προπονητών, χωρίς να υπάρχει κανένας περιορισμός στον χρόνο συμμετοχής, παρά θα πρέπει να έχουν την ίδια  φιλοσοφία και τον τρόπο παιχνιδιού (σύστημα) της αντρικής ομάδος και ο μόνος περιορισμός είναι οι ηλικίες της προκήρυξης των πρωταθλημάτων .
ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΟΜΑΔΩΝ: o αριθμός των παιδιών ανά τμήμα καθορίζει τον αριθμό των ομάδων, συγκεκριμένα:
  • Αν ο αριθμός είναι μέχρι 23 παιδιά, συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α.
  • Αν ο αριθμός είναι από 24 έως 30 με ευθύνη των προπονητών διοργανώνουν φιλικά παιχνίδια (τουλάχιστον ένα τον μήνα), για όσα παιδιά έχουν λιγότερο χρόνο συμμετοχής.
  • Αν ο αριθμός είναι πάνω από 30 τότε θα δηλωθεί συμμετοχή και σε ιδιωτικό τουρνουά (με γεωγραφικά κριτήρια) και θα δημιουργηθούν δυο ανοικτές μεταξύ τους ομάδες (τα παιδιά θα μετακινούνται ανάλογα την απόδοση τους) ,η πιο ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα  της Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α. και η άλλη στο ιδιωτικό τουρνουά.
 ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ τα οποία θα συμμετέχουν σε ιδιωτικά τουρνουά και εδώ θα γίνουν οι μεγαλύτερες αλλαγές στον μέχρι σήμερα τρόπο λειτουργίας, συγκεκριμένα ο διαχωρισμός των παιδιών θα είναι απόλυτα ΗΛΙΚΙΑΚΟΣ, έτσι ώστε ο συναγωνισμός σε μια τόσο τρυφερή ηλικία να είναι ανάμεσα σε συνομήλικα παιδιά και θα υπάρχει όριο αθλητών ανά τμήμα, αφού οι γηπεδικές εγκαταστάσεις δεν επιτρέπουν μεγαλύτερο αριθμό παιδιών.
ΣΚΟΠΟΣ-ΣΤΟΧΟΣ: η εκμάθηση του αθλήματος, η καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος (το σημαντικότερο όλων)  και η διαχείριση των συναισθημάτων της νίκης και της ήττας. Υποχρέωση των προπονητών είναι να προσέχουν ο χρόνος συμμετοχής των παιδιών στα παιχνίδια να είναι κατά το δυνατό ισομερής και αν σε κάποιο παιχνίδι κάποιο παιδί έχει μικρότερο χρόνο να αναπληρώνεται στα αμέσως επόμενα. Στα παιχνίδια αυτά διεκδικούμε τις νίκες αλλά δεν είναι «αυτοσκοπός», όσο η διαχείριση, η εκμάθηση, η βελτίωση  και  κυρίως η ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑ.
ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΟΜΑΔΩΝ: στην κατηγορία JUNIOR που αγωνίζονται 9×9 ορίζουμε ανώτερο αριθμό των δύο τμημάτων τα 18 παιδιά  (ανά τμήμα) και  χωρίζονται στα γεννηθέντα  το 2008 και  αντίστοιχα το 2009 και θα ονομάζονται  JUNIOR 2008 και  JUNIOR 2009 αντίστοιχα. Συμμετέχουν ανά ομάδα  σε ιδιωτικά τουρνουά (με γεωγραφικά κριτήρια)  και θα υπάρχει μέριμνα για την συμμετοχή του μικρότερου ηλικιακά  τμήματος σε  ασθενέστερο όμιλο. Στην κατηγορία PROJUNIOR που αγωνίζονται 7×7 ορίζουμε ανώτερο αριθμό των δύο τμημάτων τα 16 παιδιά (ανά τμήμα) και  χωρίζονται στα γεννηθέντα το 2010 και  αντίστοιχα το 2011 και θα ονομάζονται  PROJUNIOR 2010 και  PROJUNIOR 2011 αντίστοιχα. Συμμετέχουν ανά ομάδα  σε ιδιωτικά τουρνουά και θα υπάρχει μέριμνα για την συμμετοχή του μικρότερου ηλικιακά  τμήματος σε  ασθενέστερο όμιλο.
Αν σε κάποιο τμήμα ο σημερινός αριθμός των εγγεγραμμένων παιδιών είναι μεγαλύτερος  παραμένει ως έχει και δεν γίνονται νέες εγγραφές.
ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΡΩΤΗΣ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ: ως ηλικία εγγραφής ορίζεται το 4ο έτος (για την προσεχή περίοδο γεννηθέντες το 2014) και μέχρι τους γεννηθέντες το 2012.
ΣΚΟΠΟΣ-ΣΤΟΧΟΣ: Η πρώτη γνωριμία με το άθλημα, η εκμάθηση των βασικών κανόνων, η ατομική δεξιότητα, η δημιουργία ομάδας και το σημαντικότερο η χαρά των παιδιών.
ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΟΜΑΔΩΝ: εδώ τα τμήματα δεν μπορούν να ξεπερνούν τα 15 παιδιά και αν υπάρχουν περισσότερα θα χωριστούν και αυτά απόλυτα ΗΛΙΚΙΑΚΑ και θα συμμετέχουν στα πρώτα τους φιλικά παιχνίδια.
Φυσικά  οι μέχρι σήμερα κανόνες που υπάρχουν στην ακαδημία για την σωστή συμπεριφορά προπονητών, αθλητών και γονέων  παραμένουν. Όποιος δεν την έχει μπορεί να την ζητήσει από την γραμματεία, μαζί με την παρούσα απόφαση.
     Κατανοούμε απόλυτα τις τυχόν διαφορετικές απόψεις,  αλλά ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ  όλους τους εμπλεκόμενους  (προπονητές, αθλητές και γονείς) να σεβαστούν την απόφαση του Δ.Σ. που έχει μοναδικό σκοπό την βελτίωση της λειτουργίας των τμημάτων υποδομής,  δηλαδή των ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
ΤΟ Δ.Σ.
Α.Π.Ο. ΘΥΕΛΛΑΣ ΡΑΦΗΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου