Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

ΑΠΟ ΒΟΗΘΟΣ Φ.ΛΙΓΚ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Γ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΕΤΟΣ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑΚΗΣ ΦΟΡΕΣΕ ΤΑ ΡΑΣΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ κκ ΑΝΔΡΕΑ

www.prismasport.gr
Του Αλέξη Χριστινάκη

Είναι πολυ δύσκολο να φανταστείς ότι ο ίδιος άνθρωπος που έτρεχε με το σορτσάκι και την σφυρίχτρα στο στόμα σε γήπεδο ποδοσφαίρου, λίγα χρόνια αργότερα θα γινόταν ιερέας και θα δίδασκε τον Χριστιανισμό.

Όμως ο πρώην διαιτητής και νυν Ιερέας Μανώλης Πνευματικάκης κατάφερε να το πετύχει.
Ο Μανώλης Πνευματικάκης ασχολήθηκε με την διαιτησία από το 2002 ες το 2010 και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.
Η πρώτη του επαφή με την διαιτησία ήταν σαν φοιτητής στο Πανεπιστήμιο στην σχολή "εφαρμοσμένων μαθηματικών"
Το 2005 έως το 2006 ήταν βοηθός στην Γ Εθνική ενώ από το 2006 εως το 2009 ανέβηκε στην τότε Β Εθνική.
Από το 2011 έως και σήμερα είναι παρατηρητης διαιτησίας σε αγώνες Γ Εθνικής

 Ο Μανώλης Πνευματικάκης από μικρό παιδί ξεχώριζε για την ποιότητα του σαν άνθρωπος αλλά και για την αγάπη του για τον θεό.
Η κλίση για την Ιεροσύνη και τον θεό προυπηρχε από τα παιδικά του χρόνια καθώς όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο ίδιος " ειναι το σημαντικότερο ων επίγειων καταστάσεων γιατί έχει τάξη επουρανιων δυνάμεων "
Βέβαια σημαντικό ρόλο στην απόφαση του έπαιξε και ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάνου κκ Ανδρέας ο οποίος τον προέτρεψε να διακονήσει την περιοχή της Μητροπόλεως.
Ο μητροπολιτης κκ Ανδρέας ήταν από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας των δύο αντρών ο πνευματικός τοου πατέρας αλλά και οδηγός στο δρόμο της Ιεροσύνης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου